Uplatnění Lean Six Sigma na cateringu
Název práce: | Uplatnění Lean Six Sigma na cateringu |
---|---|
Autor(ka) práce: | Marek, Petr |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Martínez, Felipe |
Oponenti práce: | Mejdrech, Vlastimil |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této práce je navržení opatření k optimalizaci a zvýšení efektivity v procesu objednávání občerstvení u cateringové firmy Express Deli za pomoci metodiky lean six sigma. Práce je koncipována jako skutečný projekt lean six sigma využívající postup DMAIC. K navržení zlepšujících návrhů byl celý proces důkladně zmapován.
V teoretické části jsou popsány metody leanu a six sigmy, které jsou používány v praktické části práce. Jedná se zejména o metody mapování procesů. Jednotlivé kapitoly práce odpovídají fázím dle metodiky DMAIC. Významnou částí práce je mapování procesů u zákazníků, díky čemuž jsou v další fázi práce navrženy opatření přímo reagující na požadavky zákazníků. Výsledkem práce jsou navržená opatření na zlepšení procesu. Některá byla již v průběhu projektu aplikována. |
Klíčová slova: | mapování procesu; DMAIC; Lean six sigma; catering; vývojový diagram |
Název práce: | Implementation of Lean Six Sigma in Catering |
---|---|
Autor(ka) práce: | Marek, Petr |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Martínez, Felipe |
Oponenti práce: | Mejdrech, Vlastimil |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of the thesis is to suggest recommendation to optimize and increase efficiency in a process of catering ordering in a company Express Deli by using methods of lean six sigma. The work is built as real project od lean six sigma using some methods of the methodology lean six sigma.
In the theoretical part of the thesis, methods of lean six sigma used in the practical part, are described. These methods are mainly methods of process mapping. Each chapter is a step of DMAIC methodology. Core part of the thesis is process mapping at a customer side, so in the other part there are all recommendations directly focused on customers requirements. The results of the work are suggested proposals for process improvement. Some of them were implemented during the project. |
Klíčová slova: | DMAIC ; Lean six sigma; Catering; Flow Chart; Process Mapping |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra managementu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 4. 1. 2016 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 8. 2016 |
Datum obhajoby: | 2. 2. 2017 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/56775/podrobnosti |