Biopotraviny na českém trhu

Název práce: Biopotraviny na českém trhu
Autor(ka) práce: Zajícová, Petra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Cimler, Petr
Oponenti práce: Fuchs, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá tématikou biopotravin. Cílem práce je analyzovat postoje a chování spotřebitelů při nákupu biopotravin s ohledem na mezigenerační rozdíly. Tento cíl je dosažen pomocí dotazníkového šetření. V první kapitole jsou biopotraviny a ekologické zemědělství definovány a blíže specifikovány. Druhá kapitola se zabývá nabídkou biopotravin na prodejních místech a blíže určuje poptávku po biopotravinách. V třetí kapitole jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkové šetření.
Klíčová slova: ekologické zemědělství; biopotravina; nákupní chování spotřebitelů
Název práce: Organic food on the Czech market
Autor(ka) práce: Zajícová, Petra
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Cimler, Petr
Oponenti práce: Fuchs, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis is focused on the theme of organic food. The aim of the thesis is to analyze attitudes and consumers buying behavior towards organic food with regard to intergenerational differences. This aim is achieved through a questionnaire survey. In the first chapter, organic food and organic farming are defined and further specified. The second chapter deals with the offer of an organic food at the selling points and determines the demand for organic food. The third chapter evaluates the results of the questionnaire survey.
Klíčová slova: organic farming; organic food; consumer buying behavior

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 6. 2016
Datum podání práce: 28. 4. 2017
Datum obhajoby: 22. 5. 2017
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/58102/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: