Nové trendy v nabídce gastronomických služeb

Název práce: Nové trendy v nabídce gastronomických služeb
Autor(ka) práce: Zelenková, Simona
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Kvítková, Zuzana
Oponenti práce: Netková, Jarmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce je zaměřena na oblast zdravého stravování a alternativních výživových stylů nebo směrů ve stravovacích zařízeních. Cílem práce je analyzovat trh z hlediska nabídky stravovacích služeb zaměřených na alternativní výživové směry v centru hlavního města a také z hlediska spotřebitelské poptávky po těchto službách. Teoretická část obsahuje charakteristiku použitých pojmů, popisuje stravování jako proces zajištění výživy a zejména základní a některé specializované proudy alternativních výživových stylů. Vlastní výzkum je tvořen ze dvou částí. První sekce je věnována analýze nabídky stravovacích služeb v centru Prahy se zaměřením na alternativní výživové směry. Spotřebitelskou poptávkou po těchto službách, která byla zjištěna pomocí dotazníkového šetření, se zabývá druhá sekce praktické části.
Klíčová slova: analýza trhu; alternativní výživové styly; restaurační zařízení; stravovací služby; spotřebitelská poptávka; zdravá výživa
Název práce: New Trends in Gastronomic Services
Autor(ka) práce: Zelenková, Simona
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Kvítková, Zuzana
Oponenti práce: Netková, Jarmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis focuses on healthy eating and alternative dietary lifestyles in catering establishments. The aim of the thesis is to analyse the market in terms of offering alternative food services in the centre of the capital city of Prague and as well in terms of consumer demand for these services. The theoretical part contains characteristics of used terms, describes eating as a process of ensuring nutrition and especially basic and some specialized streams of alternative dietary lifestyles. The research itself is divided into two parts. The first section is devoted to the analysis of the supply of catering services in the centre of Prague with a focus on alternative dietary lifestyles. The second section of the practical part deals with the consumer demand for these services, which has been identified through a questionnaire.
Klíčová slova: healthy nutrition; alternative dietary lifestyles; alternative nutrition; consumer demand; catering facilities; market analysis ; catering services

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 12. 2015
Datum podání práce: 9. 12. 2016
Datum obhajoby: 7. 6. 2017
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/55481/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: