Význam in-store promotion při zavedení značky Nescafé Dolce Gusto na český trh
Název práce: | Význam in-store promotion při zavedení značky Nescafé Dolce Gusto na český trh |
---|---|
Autor(ka) práce: | Skalická, Martina |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Postler, Milan |
Oponenti práce: | Juhász, Juraj |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce na téma "Význam in-store promotion při zavedení značky Nescafé Dolce Gusto na český trh" se zabývá rolí ochutnávek jako jednoho ze stěžejních nástrojů celého launche. Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část vychází z oblasti marketingového mixu a zaměřuje se na komerční komunikace se všemi jejich nástroji, s důrazem na podporu prodeje a in-store promotion. Zabývá se také teorií značky. Praktická část nejprve seznamuje čtenáře se značkou Nescafé Dolce Gusto a trhem kávy vůbec, poté analyzuje jednotlivé nástroje launche včetně in-store promotion. Součástí práce je i vlastní dotazníkové šetření, které dává podklad pro zhodnocení stávající strategie ve smyslu postavení in-store promotion při launchi značky Nescafé Dolce Gusto. Závěrem práce je doporučení do budoucna. |
Klíčová slova: | značka; in-store promotion; podpore prodeje; marketingové a komerční komunikace |
Název práce: | The role of in-store promotion in the launch of Nescafé Dolce Gusto brand in the Czech market |
---|---|
Autor(ka) práce: | Skalická, Martina |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Postler, Milan |
Oponenti práce: | Juhász, Juraj |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The master thesis "The role of in-store promotion in the launch of Nescafé Dolce Gusto brand in the Czech market" analyses the importance of in-store tasting as one of the fundamental tool of the whole launch. The thesis is divided into two parts -- theoretical and practical. The theoretical part results from the area of marketing mix and focuses on commercial communications with all their tools and emphasizes the sales and in-store promotion. The thesis also deals with a brand theory. Firstly, the practical part considers the Nescafé Dolce Gusto brand and the coffee market and then it analyses particular means of the launch, included the in-store promotion. The thesis also contains own questionnaire research which gives a basis for the evaluation of current strategy with in-store promotion as one of the fundamental tool of the launch of the Nescafé Dolce Gusto brand. The thesis is ended by recommendations for future. |
Klíčová slova: | brand; marketing and commercial communications; sales promotion; in-store promotion |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 6. 4. 2009 |
---|---|
Datum podání práce: | 30. 6. 2009 |
Datum obhajoby: | 10. 9. 2009 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/20242/podrobnosti |