Podnikatelský plán - zdravý fast food

Název práce: Podnikatelský plán - zdravý fast food
Autor(ka) práce: Dědková, Lenka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Špička, Jindřich
Oponenti práce: Machek, Ondřej
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu v oblasti veřejného stravování. Přesněji se jedná o podnik rychlého občerstvení nabízející produkty zdravé výživy. Podnikatelský nápad vznikl na základě trendů dnešní doby, kterými jsou stále větší orientace spotřebitelů na nákup potravin s ověřitelným původem a orientace na zdravý životní styl. Samotná práce je rozdělená do čtyř částí. První část úvod vysvětluje motivy pro zvolení tématu diplomové práce. V druhé části jsou pak shrnuty teoretické poznatky vycházející z odborné literatury o tom, jak tvořit podnikatelský plán, jak volit právní formu podnikání a legislativní požadavky v tomto odvětví. Třetí částí je část praktická, kde je popsán samotný podnikatelský záměr. Jsou zde uvedeny dílčí analýzy trhu, jako analýza konkurence, dodavatelů a zákazníků. Dále je zde uveden finanční plán doplňující analýzy čísly. V poslední části diplomové práce, závěru, je pak vyhodnocen celý podnikatelský záměr a jeho realizovatelnost a jsou zde uvedeny možná využití do budoucna.
Klíčová slova: podnikání; rychlé občerstvení; podnikatelský plán; zdravé stravování
Název práce: Business Plan – healthy fast food
Autor(ka) práce: Dědková, Lenka
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Špička, Jindřich
Oponenti práce: Machek, Ondřej
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This Master's Thesis deals with the processing of business plan in the public sector of catering and hospitality. More precisely, it is a fast food offering healthy nutrition products. The business idea was based on the trends of today, which are increasing orientation of consumers to buy food with a verifiable origin and orientation to a healthy lifestyle. The thesis is divided into four parts. The first part of an introduction explains the motivation for election of the Thesis topic. The second part summarizes the theoretical knowledge based on academic literature on how to create a business plan, how to choose the legal form of business and legislative requirements in this sector. The third part is a practical part, which describes the actual business plan. There are given partial analysis of the market, as the analysis of competitors, suppliers and customers. It also shows the financial plan that additionally analyzes the numbers of business plan. In the last part of the thesis named the conclusion is evaluated the entire business plan and its feasibility and there is indicated possible use in the future.
Klíčová slova: healthy eating; fast food; business plan

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikové ekonomiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 2. 2013
Datum podání práce: 10. 6. 2014
Datum obhajoby: 10. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/41499/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: