Innovative Marketing Trends as a Response to the Changing Consumers

Název práce: Innovative Marketing Trends as a Response to the Changing Consumers
Autor(ka) práce: Keskin, Kaan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Král, Petr
Oponenti práce: Tisovski, Marija
Jazyk práce: English
Abstrakt:
In recent years, innovation and the subsequent technological advancements have gained significance in shaping consumer behavior to a disruptive extent. Especially with the advancements in mobile technology, consumer behaviors shifted towards an elevated expectation of mobility and increased interactivity. Marketers who seek a better degree of access to the consumer market and provide customer satisfaction needed to adopt new tools and methods in communication, which would align with their target groups more effectively. Mobile marketing emerged as an innovative technique that is based on and driven by this change in consumer behavior; therefore it is necessary to evaluate the effectiveness of its approach and implementation. In this light, this research paper employs a quantitative approach based on the results' analysis of an online survey conducted by the Author of the thesis, aimed at testing whether there is a strong correlation between mobile marketing efforts and customer satisfaction. Consequently, one can conclude that the same mobile devices that serve as convenience for consumers, serve as an effective channel of communication for marketers, whereas with an integrated approach where other components of the marketing mix support mobile content, the likeliness of attaining consumer satisfaction is higher.
Klíčová slova: The mobile web; WAP; HTML; Mobile Marketing Association; Mobile marketing; Consumer behaviour; Mobile Applications; Mobile marketing campaigns; 2G/3G/4G; MMS; SMS; Customer satisfaction; Mobile marketing strategy
Název práce: Innovative Marketing Trends as a Response to the Changing Consumers
Autor(ka) práce: Keskin, Kaan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Král, Petr
Oponenti práce: Tisovski, Marija
Jazyk práce: English
Abstrakt:
V posledních letech získaly inovace a související technický pokrok na významu ve formování chování zákazníků. Zvláště v souvislosti s vylepšováním mobilních technologií se zvýšila očekávání zákazníků, co se týče mobility a interaktivity. Marketéři, kteří se snaží o lepší přístup k trhu a uspokojení zákazníků, musí využívat nových nástrojů a metod v komunikaci, které jim umožní efektivněji oslovit cílové skupiny. Mobilní marketing vznikl jako inovativní technika, která je založena a způsobena změnou v chování zákazníků. Proto je nezbytné vyhodnotit jeho efektivitu a využití. Ve světle těchto faktů využívá tato výzkumná zpráva kvantitativní přístup založený na analýze výsledků online výzkumu realizovaného autorem této diplomové práce, jehož cílem bylo otestovat, zdali existuje silná závislost mezi mobilním marketingem a spokojeností zákazníků. Současně je možné vyslovit závěr, že některá mobilní zařízení, která slouží pro pohodlí zákazníků, slouží jako efektivní kanál marketingové komunikace pro marketéry, jelikož integrovaný přístup, v němž ostatní části marketingového mixu podporují mobilní obsah, zvyšuje pravděpodobnost dosažení spokojenosti zákazníků.
Klíčová slova: Mobilní Internet; Spokojenost zákazníků; Mobilní aplikace; Mobilní marketingové kampaně

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/International Business - Central European Business Realities
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 11. 2012
Datum podání práce: 15. 5. 2013
Datum obhajoby: 4. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/40307/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: