Phishing v hernom priemysle

Název práce: Phishing v hernom priemysle
Autor(ka) práce: Heldes, Adrián
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Luc, Ladislav
Oponenti práce: Sedláček, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa zaoberá témou phishingu, a to v hernom priemysle, v dnešnej dobe veľmi závažným problémom.Prvý ciel práce je zoznámiť čitateľa s phishingom obecne a v hernom priemysle. Pre dosiahnutie tohoto cieľu je vypracovaná teoretická časť, ktorá sa skladá z informácií o phishingu a o jeho typoch. Potom je podrobne popísaný herný priemysel, online obchod s hernými produktmi/hernými menami, vývojové trendy v online obchodovaní a riziká, ktoré s online obchodovaním súvisia.Druhým cieľom práce je poskytnúť užívateľom platformy Steam informácie o phishingových útokoch a ako sa proti ním brániť. Pre tento cieľ je vybraná platforma Steam a rôzne externé webové stránky, ktoré sa používajú na obchod alebo hazard. V praktickej časti sú rozobrané phishingové útoky a opatrenia, ktoré vybraná spoločnosť urobila, aby sa tieto útoky neopakovali. Následne je porovnávaná bezpečnosť vybranej platformy s inými veľkými platformami. K vybraným útokom sú vypracované analýzy a možné opatrenia voči daným útokom. Práca je zakončená súhrnom o útokoch a možných protiopatreniach.
Klíčová slova: Steam; herný priemysel; bezpečnosť; trendy; phishing
Název práce: Phishing v hernom priemysle
Autor(ka) práce: Heldes, Adrián
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Luc, Ladislav
Oponenti práce: Sedláček, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá tématem phishingu, a to v herním průmyslu, v dnešní době velmi závažným problémem.První cíl práce je seznámit čtenáře s phishingem obecně a v herním průmyslu. Pro dosažení tohoto cíle je vypracována teoretická část, která se skládá z informací o phishingu a o jeho typech. Pak je podrobně popsán herní průmysl, online obchod s herními produkty / herními měnami, vývojové trendy v online obchodování a rizika, které s online obchodováním souvisejí.Druhým cílem práce je poskytnout uživatelům platformy Steam informace o phishingových útocích a jak se proti ním bránit. Pro tento cíl je vybrána platforma Steam a různé externí webové stránky, které se používají na obchod nebo hazard. V praktické části jsou rozebrány phishingové útoky a opatření, která vybraná společnost učinila, aby se tyto útoky neopakovaly. Následně je porovnávána bezpečnost vybrané platformy s jinými velkými platformami. K vybraným útokům jsou vypracovány analýzy a možná opatření vůči daným útokům. Práce je zakončena souhrnem o útocích a možných protiopatření.
Klíčová slova: bezpečnost; Steam; phishing; herní průmysl; trendy
Název práce: Phishing in the gaming industry
Autor(ka) práce: Heldes, Adrián
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Luc, Ladislav
Oponenti práce: Sedláček, Jiří
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the topic of phishing in the gaming industry, a very serious problem in today’s world.The first goal of the work is to familiarize readers with phishing in general and in the gaming industry. To achieve this goal, the theoretical part is created, which consists of information about phishing and types of phishing. Then the gaming, the online gaming product/game currency market, the online trading trends and the risks associated with online trading are described in detail.The second goal is to provide Steam users with information about phishing attacks and how to defend themselves against them. Steam platform and various external websites that are used for trading or gambling are selected to achieve this goal. In the practical part, phishing attacks and the measures that chosen platform has taken to prevent these attacks are discussed. Subsequently, the safety of chosen platform is compared with other large platforms. Selected attacks are analyzed and possible measures against the attacks are mentioned. The work is concluded with a summary of attacks and possible countermeasures.
Klíčová slova: phishing; Steam; gaming industry; security; trends

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 15. 5. 2018
Datum podání práce: 30. 5. 2019
Datum obhajoby: 10. 6. 2019
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/67201/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: