CSR of the Nespresso company
Thesis title: | CSR společnosti Nespresso |
---|---|
Author: | Homolková, Nikola |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Khelerová, Vladimíra |
Opponents: | Vojtíšek, Zdeněk |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce se zabývá tématem CSR společnosti Nespresso. Jejím hlavním cílem je analyzovat společensky odpovědné aktivity a projekty této společnosti a na základě výzkumu zhodnotit znalost značky včetně jejích udržitelných aktivit, do kterých je intenzivně investováno. Práce je rozdělena do tří částí. První část se věnuje teoretickým východiskům konceptu CSR. Druhá část je zaměřena konkrétně na společnost Nespresso, její historii, koncept, vizi a především na projekty vztahující se k oblasti společenské odpovědnosti a udržitelnosti. Poslední, třetí, část se zabývá vlastním výzkumem o povědomí o značce a CSR aktivitách, následným zhodnocením získaných dat a doporučením pro možné zlepšení efektivity a propagace na kávovém trhu. |
Keywords: | CSR (Společenská odpovědnost firem); trvale udržitelný rozvoj; kávový trh; Nespresso; káva |
Thesis title: | CSR of the Nespresso company |
---|---|
Author: | Homolková, Nikola |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Khelerová, Vladimíra |
Opponents: | Vojtíšek, Zdeněk |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The Bachelor thesis deals with the topic of CSR of the Nespresso company. The main aim of the thesis is to analyse corporate social responsible activities and projects of this company and on the basis of research evaluate its brand awareness including sustainable activities, that are being invested in a lot by the company. The thesis is divided in three parts. The first chapter explains theoretical topics concerning the CSR concept. The second chapter is focused on the Nespresso company, its history, concept, vision and primarily on projects regarding Corporate Social Responsibility and sustainability. The last part is dedicated to my own brand awareness and CSR activities research, followed by an evaluation of the data and by a recommendation for better effectivity and publicity on coffee market. |
Keywords: | CSR (Corporate Social Responsibility); Nespresso; coffee; sustainable development; coffee market |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Retailing and Commercial Communications |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 20. 9. 2017 |
---|---|
Date of submission: | 27. 4. 2018 |
Date of defense: | 23. 5. 2018 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/62995/podrobnosti |