Marketing communication of a chosen company

Thesis title: Marketingová komunikace vybrané společnosti
Author: Le Anh, Duc
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Procházková, Markéta
Opponents: Fochler, Lukáš
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem této diplomové práce je návrh konkrétních marketingových doporučení a kroků, které povedou ke zlepšení marketingové a komunikační strategie vybraných instantních produktů společnosti, a tedy i jejich postavení na trhu oproti konkurenci a také kladnějšímu vnímání těchto produktů ze strany spotřebitelů. Praktická část práce obsahuje analýzu trhnu instantních pokrmů, současného fungování značky, jejího vnímání ze strany spotřebitelů a také zkoumá největší konkurenty značky. Dále uvádí informace, které byly získány na základě kvalitativního výzkumu v podobě individuálních rozhovorů. Rozhovory byly provedeny se zaměstnanci marketingového oddělení analyzované společnosti, kteří pracují v jiných zemích a mají zde na starosti zkoumanou značku. Na veškeré tyto výzkumné metody navazuje syntéza sekundárních a primárních dat, která umožnila hlubších pochopení fungování trhu dané kategorie a také vytvoření konkrétních návrhů dalšího marketingového působení značky.
Keywords: marketingová komunikace; analýza portfolia značky; trh instantních pokrmů; brand
Thesis title: Marketing communication of a chosen company
Author: Le Anh, Duc
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Procházková, Markéta
Opponents: Fochler, Lukáš
Thesis language: Česky
Abstract:
The goal of this thesis is to present specific marketing suggestions and steps, that will lead to improvement of marketing communication strategy of specific instant food products of a company, and so their position on the market against the competition and a better consumer perception of the products. Practical part of this thesis consists of market analysis of instant foods, communication of the brand in the present, the perception of the brand from consumer perspective and analyses biggest competitors of the brand. The next part is information collected from qualitative research in a form of interviews. The interviews were done with internal employees of marketing departments in the company, they all work in different countries and are responsible for the analyzed brand. Following these analyses are the synthesis of primary and secondary datas, that allowed deeper understanding of the dynamic of the market and lead to specific marketing suggestions for the brand.
Keywords: marketing communication; brand; instant food market; analyses of the brand’s portfolio

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Marketing

Information on submission and defense

Date of assignment: 19. 5. 2019
Date of submission: 14. 12. 2020
Date of defense: 27. 1. 2021
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/69784/podrobnosti

Files for download

    Last update: