Podnikatelský plán
Název práce: | Podnikatelský plán |
---|---|
Autor(ka) práce: | Slabá, Kateřina |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Krause, Josef |
Oponenti práce: | Martinec, Tomáš |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Předmětem této diplomové práce je komplexně shrnout jednotlivé kroky, které je potřeba podstoupit před otevřením vlastního podniku, vypracování podnikatelského plánu pro nově vznikající restauraci a zhodnocení, zda je tento podnikatelský záměr proveditelný, reálný a zda má šanci na úspěch. Diplomová práce se skládá z části teoretické a praktické. Teoretická je zaměřena na vysvětlení stěžejních pojmů souvisejících s danou problematikou, tzn. co je podnikání, podnik, popis profilu úspěšného podnikatelem, činnosti, které by měl podnikatel provést před vlastním podnikáním včetně činností, kterých by se měl vyvarovat. Dále následuje popis nejdůležitějších aspektů podnikatelského plánu, tj. význam, uživatelé, zásady zpracování i podrobná struktura a náležitosti. Praktická část obsahuje konkrétní podnikatelský plán restaurace na Mělnicku. Zabývá se volbou právní formy podniku, optimálním umístěním restaurace a zřizováním provozovny, přes analýzu trhu, tvorbu produktu, plánování vhodné marketingové strategie až po sestavení provozního a finančního plánu včetně prognózy vývoje hospodaření na několik let dopředu. Plán byl tvořen tak, aby mohl být předložen peněžním institucím při žádosti o finanční podporu a zároveň aby mohl sloužit jako stěžejní dokument při strategickém řízení a vedení restaurace jejich majiteli. |
Klíčová slova: | podnikatelský plán; dotazníkové šetření; analýza trhu; restaurace; pohostinství |
Název práce: | Business plan |
---|---|
Autor(ka) práce: | Slabá, Kateřina |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Krause, Josef |
Oponenti práce: | Martinec, Tomáš |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The thesis completely summarizes single steps that need to be done before opening one's own company and contains the business plan of a new rising restaurant with an estimation of whether the plan is realistic, feasible and if it has a chance to succeed. The thesis consists of the theoretical and practical part. The theoretical part focuses on the explanation of fundamental concepts related to this issue -- what business and company are, description of a successful businessman, activities which should be done before you start your own business and activities which should be avoided. After that there is the description of the most important aspects of a business plan -- its meaning, users, rules of correct elaboration, detailed structure and its appurtenances. The practical part contains of a concrete business plan of a restaurant in the region of Mělnik. It deals with a choice of a legal form of a company, optimal placing of a restaurant and its establishing, market analysis, creation of a product, planning of a proper marketing strategy, and making plan of management and financial plan with a prognosis of developement of economy for next years. The plan was created in a way to be tabled to financial institutions while a businessman needs money subvention and also to be a fundamental document for owners while they need to lead their business. |
Klíčová slova: | market analysis; business plan; restaurant; catering trade; questionnaire survey |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra podnikové ekonomiky |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 4. 2. 2009 |
---|---|
Datum podání práce: | 9. 9. 2009 |
Datum obhajoby: | 3. 2. 2010 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/18603/podrobnosti |