Porovnání metodik Prince2 a OUM v procesu plánování a kontroly a návrh využití nástroje MS Project

Název práce: Porovnání metodik Prince2 a OUM v procesu plánování a kontroly a návrh využití nástroje MS Project
Autor(ka) práce: Matoušková, Soňa
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Hoffman, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je porovnání celosvětově známé metodiky PRINCE2 a OUM, interní metodiky společnosti Oracle, v procesech plánování a kontroly a návrh účinnějšího využívání nástroje Microsoft Project ve společnosti Oracle, které by vedlo k efektivnějšímu řízení projektů a usnadnění práce Projektových manažerů. Teoretická část zahrnuje všeobecné informace týkající se tématu této práce. V první kapitole se jedná zejména o vysvětlení základních pojmů, jako je Projektový management, procesy projektového managementu a zejména procesy plánování a kontroly. Další dvě kapitoly se již věnují metodikám PRINCE2 a OUM. Blíže se zaměřují na zmíněné dva procesy -- plánování a kontrolu. Po přiblížení obou metodik následuje analytická část porovnávající tyto dvě metodiky ve zmíněných oblastech. V praktické části této bakalářské práce je zpracován návrh využívání nástroje MS Project ve společnosti Oracle, jehož záměrem je zefektivnění práce Projektových manažerů. Práce vychází zejména z oficiálních publikací a z interních materiálů společnosti Oracle. V závěru je provedeno zhodnocení a shrnutí informací získaných během zpracování této práce.
Klíčová slova: MS Project; Projekt; Oracle Corporation; Projektový management; OUM; PRINCE2
Název práce: Comparison of PRINCE2 and OUM methodologies in planning and control processes and suggestion for better application of MS Project
Autor(ka) práce: Matoušková, Soňa
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Oškrdal, Václav
Oponenti práce: Hoffman, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The objective of this bachelor thesis is to compare a well-known methodology PRINCE2 and OUM, the internal Oracle methodology, in processes of planning and control. The objective is also to design a better use of Microsoft Project in Oracle Corporation which would lead to more effective project management and also to facilitate the work of Project managers. The theoretical part includes general information related to the topic. These include an explanation of basic terms in the first chapter such as Project management, Project management processes, especially planning and control. The next two chapters deal with PRINCE2 and OUM methodologies. Closer focus is on the two processes -- planning and control. The analytical part compares both methodologies in the two processes. In the practical part of this bachelor thesis is a proposal for the use of MS Project, which is intended to streamline the work of Project managers. The work is mainly based on official publications and internal documents of Oracle Corporation. In conclusion, an assessment and summary is completed.
Klíčová slova: Oracle Corporation; MS Project; Project; OUM; PRINCE2; Project management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 12. 2011
Datum podání práce: 5. 5. 2012
Datum obhajoby: 19. 6. 2012
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/35368/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: