MDM produktovych dat (MDM of Product Data)

Název práce: MDM of Product Data
Autor(ka) práce: Čvančarová, Lenka
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Holes, David
Jazyk práce: English
Abstrakt:
This thesis is focused on Master Data Management of Product Data. At present, most publications on the topic of MDM take into account customer data, and a very limited number of sources focus solely on product data. Some resources actually do attempt to cover MDM in full-depth. Even those publications are typically are very customer oriented. The lack of Product MDM oriented literature became one of the motivations for this thesis. Another motivation was to outline and analyze specifics of Product MDM in context of its implementation and software requirements for a vendor of MDM application software. For this I chose to create and describe a methodology for implementing MDM of product data. The methodology was derived from personal experience on projects focused on MDM of customer data, which was applied on findings from the theoretical part of this thesis. By analyzing product data characteristics and their impacts on MDM implementation as well as their requirements for application software, this thesis helps vendors of Customer MDM to understand the challenges of Product MDM and therefore to embark onto the product data MDM domain. Moreover this thesis can also serve as an information resource for enterprises considering adopting MDM of product data into their infrastructure.
Klíčová slova: Data Quality; Master Data; Product Information Management (PIM); Master Data Management (MDM); Customer Data Integration (CDI)
Název práce: MDM produktovych dat (MDM of Product Data)
Autor(ka) práce: Čvančarová, Lenka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Pour, Jan
Oponenti práce: Holes, David
Jazyk práce: English
Abstrakt:
Tato práce se zaměřuje na Master Data Management produktových dat. V současné době se většina publikací o MDM zaměřuje především na data o zákaznících a pouze velmi málo zdrojů popisuje problematiku produktových dat. I přesto, že se některé zdroje pokoušejí popsat MDM v celkovém pohledu, ve většině případů se nakonec zaměří právě na zákaznická data. Nedostatek zdrojů o MDM produktových dat se stal jedním z motivací pro tuto práci. Dalším důvodem bylo nastínění a analýza specifik MDM produktových dat v kontextu implementace a požadavků na aplikační software z hlediska firmy, která se zabývá vývojem aplikací pro MDM. Z tohoto důvodu jsem vytvořila a nastínila metodiku pro zavádění MDM produktových dat. Ta byla vytvořena na základě osobních zkušeností z MDM projektů se zákaznickými daty, které jsem aplikovala na teoretickou část této práce. Analýza vlastností produktový dat a jejich dopadu na zavedení MDM a analýza požadavků na aplikační software v této práci umožní dodavatelům MDM řešení, kteří se zaměřují na zákaznická data, lépe porozumět problematice MDM produktových dat a následovně rozšířit své zaměření. Kromě toho může tato práce sloužit jako zdroj informací pro společnosti, které rozvažují zavedení MDM produktových dat do jejich podnikové infrastruktury.
Klíčová slova: Product Information Management (PIM); Customer Data Integration (CDI); Master Data Management (MDM); Master Data; Datová kvalita

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 2. 2012
Datum podání práce: 30. 4. 2012
Datum obhajoby: 7. 2. 2013
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/36276/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: