Analýza a návrh aplikace pro tvorbu kalkulací, nabídek a smluv v oblasti destination event managementu

Název práce: Analýza a návrh aplikace pro tvorbu kalkulací, nabídek a smluv v oblasti destination event managementu
Autor(ka) práce: Oliva, Radek
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Dohnal, František
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nalezení vhodného řešení, které by pokrylo potřeby informatické podpory pro procesy firmy Wedding in Prague Inc., která zde vystupuje jako zadavatel. V práci jsou nejprve vysvětleny pojmy jako destination event management a je představena firma Wedding in Prague Inc. Cílem je analyzovat procesy, které probíhají ve firmě a nalézt vhodný software na českém nebo zahraničním trhu. Jelikož se na trhu žádné zadavatelem akceptovatelné řešení nevyskytuje, rozhodl se zadavatel přistoupit k individuálnímu řešení. Cílem je podrobně analyzovat procesy, pro které zadavatel vyžaduje informatickou podporu, vytvořit modely procesů pomocí jazyka UML a následně navrhnout vlastní řešení. Je proveden objektový návrh aplikace, tedy jsou vytvořeny návrhy obrazovek a konceptuální schéma databáze, která bude podporovat aplikaci. Na závěr jsou autorem navrženy iterace vývoje aplikace. Analýza procesů a návrh řešení jsou zpracovány pro účely firmy Wedding in Prague Inc.
Klíčová slova: Ganttův diagram; Procesní analýza; Kalkulace cen; Destination event management; Návrh aplikace; Databáze
Název práce: Analysis and design of an application for calculations, offers and deals in destination event management
Autor(ka) práce: Oliva, Radek
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Pavlíčková, Jarmila
Oponenti práce: Dohnal, František
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis focuses on finding of a suitable solution which would provide a informatics support for business processes of Wedding in Prague Inc. which acts here as the client. In the beginning the work explains the concept of destination event management and introduces Wedding in Prague Inc. The aim is to analyze the processes that take place in the company and to find a suitable software solution that is available at the local or the world market. As there is no suitable solution at the market, the client decided to have designed the individual solution. The aim of the next part of the work is to thoroughly analyze the processes for which the client requires the informatics support, to create process models using the Unified Modeling Language and then design the individual solution. As next the object-oriented design is made. This contains the design of graphical user interface and the creation of the conceptual schema of the database that supports the application. In the end, the author suggests the development to be made in iterations for which he defines its content. The business process analysis as well as the individual solution design is made for the purposes of Wedding in Prague Inc.
Klíčová slova: Gantt chart; Database; Price calculation; Application design; Process analysis; Destination event management

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 9. 2013
Datum podání práce: 14. 5. 2014
Datum obhajoby: 24. 6. 2014
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/44403/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: