Syndrom vyhoření
Název práce: | Syndrom vyhoření |
---|---|
Autor(ka) práce: | Woitsch, Marek |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Franková, Emilie |
Oponenti práce: | Honsová, Pavlína |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce se věnuje problematice syndromu vyhoření. Práce je rozdělena do dvou částí. První, teoretická část vymezuje pojmy syndromu vyhoření, jeho rizika, příznaky, fáze a léčbu. Druhá, praktická část se zabývá výzkumem v gastronomii a v pomáhajících profesích pomocí MBI dotazníku. Její cílem je zjistit míru vyhoření zkoumaného vzorku v závislosti na pohlaví, věkové skupiny a délce praxe. Výsledky analyzovat a určit, jaká skupina je ohroženější. |
Klíčová slova: | Syndrom vyhoření; zdravotní sestra; MBI; Léčba; Fáze; Příznaky; Burnout; číšník |
Název práce: | Burnout |
---|---|
Autor(ka) práce: | Woitsch, Marek |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Franková, Emilie |
Oponenti práce: | Honsová, Pavlína |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This thesis deals with the issue of burnout. The work is divided into two parts. The theoretical part defines the concepts of burnout, its risks, symptoms, stages and treatment. The second part deals with research in gastronomy and in the helping professions through MBI questionnaire. Its aim is to determine the level of burnout of the sample according to gender, age group and length of practice. Results analyze and determine which group is more vulnerable. |
Klíčová slova: | Waiter; MBI; Treatment; Stages; Burnout; Nurse; Symptoms |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra manažerské psychologie a sociologie |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 1. 12. 2015 |
---|---|
Datum podání práce: | 10. 5. 2016 |
Datum obhajoby: | 10. 6. 2016 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/56526/podrobnosti |