Daňové zvýhodnění na dítě v České republice

Název práce: Daňové zvýhodnění na dítě v České republice
Autor(ka) práce: Švandová, Markéta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Finardi, Savina
Oponenti práce: Bušovská, Monika
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zaměřuje na daňové zvýhodnění na dítě v České republice. Hlavním cílem této práce je zjistit, jaký vliv má daňová sleva na dítě na daň poplatníka a jeho efektivní daňovou sazbu. V první části práce je stručně popsán vývoj daňového zvýhodňování dětí v České republice a jsou vymezeny pojmy daňové zvýhodnění na dítě v roce 2014 a daňové zvýhodnění na dítě v roce 2015. V praktické části je na modelových situacích porovnáván vliv diferenciovaného a nediferenciovaného daňového zvýhodnění na dítě na velikost daně či daňového bonusu poplatníka a na jeho efektivní daňovou sazbu. V poslední části práce je uvedeno daňové zvýhodňování dětí v okolních zemích České republiky a za pomoci tabulek jsou tato daňová zvýhodnění porovnána se zvýhodněním dětí v České republice.
Klíčová slova: daňové zvýhodnění na dítě 2014; efektivní daňová sazba; daňový bonus; daň; daňové zvýhodnění na dítě 2015
Název práce: The childrens tax credit in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Švandová, Markéta
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Finardi, Savina
Oponenti práce: Bušovská, Monika
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Aim of the bachelor thesis is children's tax credit in the Czech Republic. The main focus of this thesis is to find out what is the influence of the children's tax credit on taxpayer's tax and on taxpayer's effective tax rate. At first, there is described the development of children's tax relief in the Czech Republic, the children's tax credit in 2014 and the children's tax credit in 2015. A comparison of differentiated and undifferentiated children's tax credit and theirs influence on tax or tax bonus and on effective tax rate are described by the model situations in the second part of thesis. In the last part of thesis, there is description of tax relief in the Czech Republic neighbouring countries. These tax reliefs are compared by using several tables with the children's tax credit in the Czech Republic.
Klíčová slova: childrens tax credit in 2015; childrens tax credit in 2014; effective tax rate; tax bonus; tax

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Zdanění a daňová politika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra veřejných financí

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 2. 2015
Datum podání práce: 30. 6. 2015
Datum obhajoby: 17. 6. 2015
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/51839/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: