Franchising jako metoda vstupu na trh
Název práce: | Franchising jako metoda vstupu na trh |
---|---|
Autor(ka) práce: | Synek, Tomáš |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Khelerová, Vladimíra |
Oponenti práce: | Vojtíšek, Zdeněk |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce se zabývá zhodnocením potenciálu konceptu sekt baru jako možnosti dosažení marketingových cílů, zejména zvýšení frekvence konzumace šumivých vín. Dále se práce zabývá ověřením rentability konceptu a zhodnocením vhodnosti franchisingu pro šíření uvažovaného konceptu. První část práce se zabývá problematikou champagne barů, které vhodně slouží jako předloha pro koncept sekt baru. V druhé části práce je charakterizován franchising a jeho konkrétní aspekty, tedy zejména výhody a nevýhody pro zúčastněné strany, základní dokumenty a jeho financování. Praktická část práce se věnuje především samotnému definování konceptu sekt baru, a to zejména pilotní provozovně. Obsahem závěrečné kapitoly mé práce je zhodnocení vytvořeného konceptu. |
Klíčová slova: | bar; marketing; franchising |
Název práce: | Franchising as a market entry strategy |
---|---|
Autor(ka) práce: | Synek, Tomáš |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Khelerová, Vladimíra |
Oponenti práce: | Vojtíšek, Zdeněk |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The submitted diploma thesis is aimed at evaluation of the potential of the concept of a sparkling wine bar as a possible solution for achieving marketing objectives, in particular to increase the frequency of consumption of sparkling wines. Furthermore, the thesis deals with the verification of profitability of the concept and assessment of the appropriateness of using franchising to spread the concept. The first part deals with the issue of champagne bars that conveniently serves as a template for the concept. The second part defines franchising and its specific aspects, mainly the advantages and disadvantages for the parties involved, the documents needed and financing. Practical part of the thesis is primarily devoted to the very definition of the concept of sparkling wine bar, especially the pilot establishment. The final chapter of the thesis is aimed at evaluation of the created concept. |
Klíčová slova: | marketing; bar; franchising |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 4. 10. 2011 |
---|---|
Datum podání práce: | 30. 6. 2012 |
Datum obhajoby: | 29. 4. 2014 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/33041/podrobnosti |