Letecký průmysl v Evropě se zaměřením na aktivity Bell Helicopter

Název práce: Letecký průmysl v Evropě se zaměřením na aktivity Bell Helicopter
Autor(ka) práce: Bezpalec, Marek
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vošta, Milan
Oponenti práce: Krejčí, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Letecký, a zejména vrtulníkový, průmysl je předmětem zkoumání bakalářské práce. Hlavní důraz je kladen na poprodejní aktivity a řízení vztahů se zákazníky. Velká část prací se věnuje tématu letecké dopravy. Tato práce je jedinečná svým zaměřením na výrobní prostředí a také aplikací zkušenosti, kterou autor získal během působení v komerčním oddělení jednoho z nejvýznamnějších subjektů na trhu. V první části je problematika obecně uvedena. Teoretické poznatky jsou dále uplatněny v dalších kapitolách. Analytická část se zabývá evropským trhem s přesahem do globálních souvislostí. Rozebírány jsou zejména výrobní trendy, tržní situace a subjekty. Dále analytická a praktická část obsahuje vypracovanou případovou studii významného hráče na trhu – společnosti Bell Helicopter. Ta se v úvodu věnuje struktuře a činnosti firmy. Hlavní části je poté dokument zaměřený na zhodnocení a revizi obchodní strategie. Tento dokument může sloužit k podpoře komerčních oddělení společnosti Bell Helicopter nebo dalším subjektům zainteresovaným v odvětví.
Klíčová slova: letecký průmysl; řízení vztahů se zákazníky; evropský letecký trh; poprodejní aktivity; Bell Helicopter
Název práce: Aviation industry in Europe focusing on Bell Helicopter activities
Autor(ka) práce: Bezpalec, Marek
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vošta, Milan
Oponenti práce: Krejčí, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The subject of research in the bachelor thesis is an aerospace industry. Substantial attention is given to the helicopter manufacturing. The thesis deals with aftermarket activities and customer relationship management. The uniqueness of the work lies in its focus on manufacturing environment and also in application of experience gained by the author during an internship in a commercial department of a leading company in the industry. The first part of the thesis explains the theoretical basis. Theoretical findings are further applied. The analytical part deals with European aviation market. Global outlook is included. Trends in manufacturing, market outlook and main entities are being researched. The following analytical and practical part contains a case study of a significant company in the market – Bell Helicopter. The case study introduces structure and operation of the company. The main part is a document dedicated to evaluate and revise the business strategy. This document is able to support the commercial departments of Bell Helicopter or other people in the industry.
Klíčová slova: customer relationship management; european aviation market; aftermarket activities; Bell Helicopter; aviation industry

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní studia - diplomacie
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodních ekonomických vztahů

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 29. 6. 2016
Datum podání práce: 22. 4. 2018
Datum obhajoby: 30. 5. 2018
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/58134/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: