Zásobovací logistika v restauračním a hotelovém průmyslu
Název práce: | Zásobovací logistika v restauračním a hotelovém průmyslu |
---|---|
Autor(ka) práce: | Plicka, Jan |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Jirsák, Petr |
Oponenti práce: | Rathouský, Bedřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Práce se zabývá analýzou zásobovací logistiky konkrétního restauračního a hotelového provozu. V současné době vysoké a tvrdé konkurence hraje v tomto odvětví zásobování čím dál tím důležitější roli. Vhodně zvolený proces zásobování a volby dodavatelů je do značné míry konkurenční výhodou například v podobě vyšší čerstvosti surovin, flexibilních dodávek či snižování nákladů. Cílem práce je přiblížit, analyzovat a následně zhodnotit dosavadní proces zásobování a najít jeho možnou optimalizaci. První část práce se věnuje teoretickým poznatkům a metodám daného tématu, zpracovaných na základě dostupné literatury a elektronických zdrojů. Část druhá je zaměřena na praktické poznatky z konkrétního restauračního a hotelového provozu. Tato část bude zpracována především na základě rozhovorů s majitelem a zaměstnanci restaurace a analýzy interních dokumentů. |
Klíčová slova: | dodavatel; nákup; restaurace; zásobování |
Název práce: | Supply logistics in the restaurant and hotel industry |
---|---|
Autor(ka) práce: | Plicka, Jan |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Jirsák, Petr |
Oponenti práce: | Rathouský, Bedřich |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The thesis deals with the analysis of supply logistics of specific restaurant and hotel operation. Currently, in times of high and hard competition, supply proces plays an increasingly important role. A suitably chosen procurement process and choice of suppliers is to a large extent a competitive advantage, for example in the form of higher ingredient freshness, flexible deliveries or cost savings. The aim of the thesis is to approach, analyze and subsequently evaluate the current supply process and find its possible optimization. The first part deals with the theoretical knowledge and methods of the given topic, processed on the basis of available literature and electronic resources. The second part focuses on practical knowledge of specific restaurant and hotel operations. This section will be mainly based on interviews with the owner and staff of the restaurant and the analysis of internal documents. |
Klíčová slova: | supplier; purchase; supply; restaurant |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra logistiky |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 2. 10. 2017 |
---|---|
Datum podání práce: | 3. 5. 2018 |
Datum obhajoby: | 19. 6. 2018 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/63972/podrobnosti |