Společenská odpovědnost v hotelnictví
Název práce: | Společenská odpovědnost v hotelnictví |
---|---|
Autor(ka) práce: | Pešek, Jiří |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Petrů, Zdenka |
Oponenti práce: | Kalábová, Markéta |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem diplomové práce je zhodnocení společenské odpovědnosti v hotelech, které jsou členy asociace hotelů a restaurací České republiky. Teoretické rámce vymezují nejdůležitější definice týkající se cestovní ruchu, dále pilíře, na které lze společenskou odpovědnost rozdělit včetně jejich detailního obsahu. Práce operuje konkrétně s ekonomickou, sociální, etickou, environmentální a filantropickou oblastí. Popsány jsou také metodiky a kritéria hodnocení odpovědnosti sledované asociace pro její členy včetně nejdůležitějších programů pro podporu této problematiky. Data byla získána pomocí dotazníkového šetření mezi členy sledované skupiny, na základě jehož výsledků následně proběhlo zhodnocení společenské odpovědnosti hotelů v Asociaci hotelů a restaurací České republiky a převedení číselných údajů do grafické podoby. V závěru práce jsou shrnuty nejdůležitější body a myšlenky. |
Klíčová slova: | Společenská odpovědnost; cestovní ruch; hotel; AHR ČR |
Název práce: | Social responsibility in hospitality |
---|---|
Autor(ka) práce: | Pešek, Jiří |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Petrů, Zdenka |
Oponenti práce: | Kalábová, Markéta |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The main aim of this diploma thesis is to evaluate the corporate social responsibility of hotels which are part of Association of hotels and restaurants in Czech Republic. Theoretical concepts are focusing on the main definitions of tourism, hospitality and sectors into which the corporate social responsibility can be divided. The thesis works mainly with economic, social, ethic, environmental and philanthropic areas. Methodology and criteria concerning the process association’s evaluation of CSR are described including supportive actions which are conducted by the association. Data were collected throughout questionnaire which was handed to members of association. Based on the results, the evaluation was done, and the numerical data were shown in charts as well. The main thoughts and points are summarized in conclusion. |
Klíčová slova: | corporate social responsibility; hospitality; Czech The Association of Hotels and Restaurants |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 20. 8. 2018 |
---|---|
Datum podání práce: | 26. 4. 2019 |
Datum obhajoby: | 3. 6. 2019 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/66476/podrobnosti |