Uplatňování CSR v logistické firmě

Název práce: Uplatňovanie CSR v logistickej firme
Autor(ka) práce: Maliková, Mária
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Hinčica, Vít
Oponenti práce: Mervart, Michal
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto práce je ozrejmenie konceptu Logistics Social Responsibility a skúmanie toho, či sú aktivity slovenských firiem v oblasti logistiky v súlade so spoločensky zodpovedným správaním. Práca je rozdelená do troch častí. Prvá časť sa venuje konceptu spoločenskej zodpovednosti firiem, ponúka o ňom prehľad, popisuje spoločensky zodpovedné aktivity podnikov a v krátkosti zhŕňa skúmanie a uplatňovanie tohto konceptu v Slovenskej republike. Druhá časť sa zaoberá logistikou, hlavnými súčasnými problémami na tomto poli, predstavuje koncept Logistics Social Responsibility a uvádza konkrétne spoločensky zodpovedné opatrenia v oblasti logistiky. Tretia časť uvádza výsledky dotazníkového šetrenia, na základe ktorých je možné tvrdiť, že slovenské firmy majú na poli logistiky aspoň do istej miery zavedené spoločensky zodpovedné opatrenia, aj keď sa miera ich zavedenia v rôznych oblastiach a u rôznych firiem líši.
Klíčová slova: CSR; corporate social responsibility; spoločenská zodpovednosť podnikov; logistics social responsibility; logistika; Slovenská republika
Název práce: Uplatňování CSR v logistické firmě
Autor(ka) práce: Maliková, Mária
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Hinčica, Vít
Oponenti práce: Mervart, Michal
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je objasnění konceptu Logistics Social Responsibility a zkoumání toho, jestli jsou aktivity slovenských firem v oblasti logistiky v souladu se společensky odpovědným chováním. Práce je rozdělena do tří částí. První část se věnuje konceptu společenské odpovědnosti firem, nabízí o něm přehled, popisuje společensky odpovědné aktivity podniků a v krátkosti shrnuje zkoumání a uplatňování tohoto konceptu v Slovenské republice. Druhá část se zabývá logistikou, hlavními současnými problémy v této sféře, představuje koncept Logistics Social Responsibility a uvádí konkrétní společensky odpovědná opatření v oblasti logistiky. Třetí část uvádí výsledky dotazníkového šetření, na základě kterých je možné tvrdit, že slovenské podniky mají na poli logistiky alespoň do jisté míry zavedené společensky odpovědná opatření, i když se míra jejich zavedení v různých oblastech a u různých firem liší.
Klíčová slova: corporate social responsibility; společenská odpovědnost firem; logistics social responsibility; logistika; Slovenská republika; CSR
Název práce: Implementing of CSR in a logistics company
Autor(ka) práce: Maliková, Mária
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Hinčica, Vít
Oponenti práce: Mervart, Michal
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this bachelor thesis is clarifying the concept of Logistics Social Responsibility and researching of whether the activities of Slovak companies in the field of logistics are in compliance with the socially responsible behaviour. The thesis is divided into three parts. The first part deals with the concept of Corporate Social Responsibility, offers an overview about it, describes socially responsible activities of companies and shortly summarizes the research and implementation of this concept in the Slovak Republic. The second part is concerned with logistics, the main current issues in this field, it introduces the concept of Logistics Social Responsibility and presents concrete socially responsible measures in area of logistics. The third part presents results of a conducted survey, based on which it is possible to claim that Slovak companies have implemented socially responsible measures in logistics at least to a certain extent, although the extent of the implementation varies in different areas and different companies.
Klíčová slova: CSR; corporate social responsibility; LSR; logistics social responsibility; logistics; Slovak Republic

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 6. 2019
Datum podání práce: 21. 4. 2020
Datum obhajoby: 26. 5. 2020
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/70124/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: