Postavení Vietnamu v mezinárodním cestovním ruchu

Název práce: Postavenie Vietnamu v medzinárodnom cestovnom ruchu
Autor(ka) práce: Medovičová, Kristína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořák, Antonín
Oponenti práce: Petrů, Zdenka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá Vietnamom a jeho postaveniu v medzinárodnom cestovnom ruchu. Cieľom práce je zhodnotiť postavenie krajiny a poukázať na jej potenciál pre cestovný ruch. Teoretická časť popisuje terminológiu a základ potrebný pre ďalšie spracovanie problematiky medzinárodného cestovného ruchu. Taktiež obsahuje základné informácie o Vietname a deskripciu situácie krajiny z rôznych oblastí. Praktická časť analyzuje cestovný ruch Vietnamu, jeho pozíciu a činitele rozvoja. V rámci práce je vytvorená SWOT analýza sumarizujúca plusy a mínusy Vietnamu spolu s potencionálnymi príležitosťami a hrozbami pre krajinu. Konkurencieschopnosť krajiny je analyzovaná na základe dvoch indexov. Záver práce je zameraný na predikciu budúceho vývoja medzinárodných príjazdov do Vietnamu.
Klíčová slova: medzinárodný cestovný ruch; Vietnam; konkurencieschopnosť; SWOT analýza; predikcia
Název práce: Postavení Vietnamu v mezinárodním cestovním ruchu
Autor(ka) práce: Medovičová, Kristína
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořák, Antonín
Oponenti práce: Petrů, Zdenka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá Vietnamem a jeho postavením v mezinárodním cestovním ruchu. Cílem práce je zhodnotit postavení země a poukázat na její potenciál pro cestovní ruch. Teoretická část popisuje terminologii a základ potřebný pro další zpracování problematiky mezinárodního cestovního ruchu. Rovněž obsahuje základní informace o Vietnamu a deskripci situace země z různých oblastí. Praktická část analyzuje cestovní ruch Vietnamu, jeho pozici a činitele rozvoje. V rámci práce je vytvořena SWOT analýza sumarizující plusy a minusy Vietnamu spolu s potenciálními příležitostmi a hrozbami pro krajinu. Konkurenceschopnost země je analyzována na základě dvou indexů. Závěr práce je zaměřen na predikci budoucího vývoje mezinárodních příjezdů do Vietnamu.
Klíčová slova: Vietnam; mezinárodní cestovní ruch; konkurenceschopnost; SWOT analýza; predikce
Název práce: Position of Vietnam in international tourism
Autor(ka) práce: Medovičová, Kristína
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Dvořák, Antonín
Oponenti práce: Petrů, Zdenka
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with Vietnam and its position in international tourism. The aim of the thesis is to evaluate the position of the country and point out its potential for tourism. The theoretical part describes the terminology and the basis needed for further processing of international tourism. It also contains basic information about Vietnam and a description of the country's situation from various areas. The practical part analyzes Vietnam's tourism, its position and development factors. The thesis creates a SWOT analysis summarizing the pros and cons of Vietnam, along with potential opportunities and threats to the country. The country's competitiveness is analyzed on the basis of two indexes. The conclusion of the thesis is focused on the prediction of the future development of international arrivals to Vietnam.
Klíčová slova: international tourism; Vietnam; competitiveness; SWOT analysis; prediction

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 18. 2. 2020
Datum podání práce: 2. 12. 2020
Datum obhajoby: 22. 1. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/72654/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: