Marketingová komunikace vybrané společnosti

Název práce: Marketingová komunikace vybrané společnosti
Autor(ka) práce: Le Anh, Duc
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Procházková, Markéta
Oponenti práce: Fochler, Lukáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této diplomové práce je návrh konkrétních marketingových doporučení a kroků, které povedou ke zlepšení marketingové a komunikační strategie vybraných instantních produktů společnosti, a tedy i jejich postavení na trhu oproti konkurenci a také kladnějšímu vnímání těchto produktů ze strany spotřebitelů. Praktická část práce obsahuje analýzu trhnu instantních pokrmů, současného fungování značky, jejího vnímání ze strany spotřebitelů a také zkoumá největší konkurenty značky. Dále uvádí informace, které byly získány na základě kvalitativního výzkumu v podobě individuálních rozhovorů. Rozhovory byly provedeny se zaměstnanci marketingového oddělení analyzované společnosti, kteří pracují v jiných zemích a mají zde na starosti zkoumanou značku. Na veškeré tyto výzkumné metody navazuje syntéza sekundárních a primárních dat, která umožnila hlubších pochopení fungování trhu dané kategorie a také vytvoření konkrétních návrhů dalšího marketingového působení značky.
Klíčová slova: marketingová komunikace; analýza portfolia značky; trh instantních pokrmů; brand
Název práce: Marketing communication of a chosen company
Autor(ka) práce: Le Anh, Duc
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Procházková, Markéta
Oponenti práce: Fochler, Lukáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The goal of this thesis is to present specific marketing suggestions and steps, that will lead to improvement of marketing communication strategy of specific instant food products of a company, and so their position on the market against the competition and a better consumer perception of the products. Practical part of this thesis consists of market analysis of instant foods, communication of the brand in the present, the perception of the brand from consumer perspective and analyses biggest competitors of the brand. The next part is information collected from qualitative research in a form of interviews. The interviews were done with internal employees of marketing departments in the company, they all work in different countries and are responsible for the analyzed brand. Following these analyses are the synthesis of primary and secondary datas, that allowed deeper understanding of the dynamic of the market and lead to specific marketing suggestions for the brand.
Klíčová slova: marketing communication; brand; instant food market; analyses of the brand’s portfolio

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 19. 5. 2019
Datum podání práce: 14. 12. 2020
Datum obhajoby: 27. 1. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/69784/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: