Analýza průběhu organizační změny ve vybrané organizaci

Název práce: Analýza organizačnej zmeny vo vybranej organizácii
Autor(ka) práce: Schubert, Boris
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Surynek, Alois
Oponenti práce: Čada, Karel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca je zameraná na proces implementácie zmien a jeho riadenie vo vybranej organizácii. Hlavným cieľom práce je popis a analýza realizovanej zmeny v danej organizácii s dôrazom na silné a slabé stránky, celkové zhodnotenie procesu a vytvorenie odporúčaní. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Teoretická časť vysvetľuje obsah metodiky CLIL a popisuje problematiku inovácií a zmien. Zároveň obsahuje jednotlivé kroky procesu implementácie zmeny a prípadné bariéry spojené s ich zavedením do organizácie. Dôraz je kladený aj na faktor komunikácie v organizácii, ktorá je nevyhnutnou súčasťou úspechu pri procese implementácie zmeny. Praktickú časť tvorí vlastný kvalitatívny výskum, analýza získaných dát a následná interpretácia výsledkov, spojená so súborom odporúčaní pre skúmanú organizáciu.
Klíčová slova: proces implementácie zmeny; metodika CLIL; riadenie zmeny; interná komunikácia
Název práce: Analýza průběhu organizační změny ve vybrané organizaci
Autor(ka) práce: Schubert, Boris
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Surynek, Alois
Oponenti práce: Čada, Karel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce je zaměřená na proces implementace změn a jeho řízení ve vybrané organizaci. Hlavním cílem práce je popis a analýza realizované změny v dané organizaci s důrazem na silné a slabé stránky procesu, celkové zhodnocení procesu a vytvoření doporučení. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vysvětluje obsah metodiky CLIL a popisuje problematiku inovací a změn. Zároveň obsahuje jednotlivé kroky procesu implementace změny a případné bariéry spojené s jejich zaváděním do organizace. Důraz je kladen také na faktor komunikace v organizaci, která je nedílnou součástí úspěchu při procesu implementace změny. Praktickou část tvoří vlastní kvalitativní výzkum, analýza získaných dat a následná interpretace výsledků, spojena se souborem doporučení pro zkoumanou organizaci.
Klíčová slova: proces implementace změny; metodika CLIL; řízení změny; interní komunikace
Název práce: Analysis of organizational change in chosen organization
Autor(ka) práce: Schubert, Boris
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Surynek, Alois
Oponenti práce: Čada, Karel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This master’s thesis is focused on process of implementing changes and its management in selected organization. The main goal of this thesis is a description and analysis of implemented change in the organization with emphasis on the strengths and weaknesses and overall evaluation of the process and creation of recommendations. The work is divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes the content of the CLIL methodology and the issue of innovation and change. In addition, it contains the individual steps of the process of implementing change and possible barriers associated with their introduction into the organization. It also focuses on the factor of communication in the organization, which is a necessary part of success in the process of implementing change. The practical part consists of own qualitative research, analysis of the obtained data and subsequent interpretation of the results, connected with a set of recommendations for the selected organization.
Klíčová slova: CLIL methodology; managing change; internal communication; process of implementing changes

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 29. 7. 2020
Datum podání práce: 15. 12. 2020
Datum obhajoby: 29. 1. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/73767/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: