Doručování KEB zásilek na poslední míli se zřetelem na udržitelnost

Název práce: Doručovanie KEB zásielok na poslednú míľu so zreteľom na udržateľnosť
Autor(ka) práce: Tisoň, Martin
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Novák, Radek
Oponenti práce: Klesík, Michal
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá doručovaním KED zásielok na poslednú míľu v podmienkach Slovenskej republiky. Rastúci trend využívania internetových obchodov k uspokojovaniu svojich potrieb vyvíja tlak na dopravné spoločnosti, ktoré sa medzi sebou snažia konkurovať či už rýchlosťou, kvalitou alebo rozmanitosťou služieb. Tento trend má však aj negatívny dopad, ktorý ovplyvňuje životy každého občana. Preto stoja logistické spoločnosti pred výzvou ako zefektívniť a zrýchliť doručovanie zásielok na poslednú míľu a zároveň znížiť dopravné externality, ktoré z toho plynú. Cieľom práce je teda analyzovať postoje zákazníkov k alternatívnym spôsobom doručovania a zároveň postoje k ekologickejším formám doručovania. Rovnako sa práca zaoberá trendom a budúcnosti oblasti last mile či ponuke služieb KEB operátorov na území SR.
Klíčová slova: doručovanie na poslednú míľu; balíkomaty; ekologická doprava; KEB
Název práce: Last mile delivery of CAP shipments with a consideration of sustainability
Autor(ka) práce: Tisoň, Martin
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Novák, Radek
Oponenti práce: Klesík, Michal
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This Master´s Thesis deals with last mile delivery of CAP shipments in the conditions of the Slovak Republic. The growing trend of using e-shops in order to satisfy their needs is putting pressure on transport companies, which are trying to compete through the speed of delivery, quality or variety of services. However, this trend has its negative impact that affects the lives of every citizen. Therefore, logistic companies face the challenge of streamlining and accelerating the last mile deliveries and reduce effects of transport externalities. The aim of this thesis is to analyse the attitudes of customers to alternative methods of delivery and in the same time attitudes to more environmentally friendly forms of delivery. Work also deals with the trends of last mile or the offer of Slovak CAP operators.
Klíčová slova: last mile delivery; parcel lockers; sustainable transport; CAP
Název práce: Doručování KEB zásilek na poslední míli se zřetelem na udržitelnost
Autor(ka) práce: Tisoň, Martin
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Novák, Radek
Oponenti práce: Klesík, Michal
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá doručováním KEB zásilek na poslední míli v podmínkách Slovenské republiky. Rostoucí trend využívání internetových obchodů k uspokojování svých potřeb vyvíjí tlak na dopravní společnosti, které se mezi sebou snaží konkurovat ať už rychlostí, kvalitou nebo rozmanitostí služeb. Tento trend má však i negativní dopad, který ovlivňuje život každého občana. Proto stojí logistické společnosti před výzvou jak zefektivnit a zrychlit doručování zásilek na poslední míli a zároveň snížit dopravní externality, které z toho plynou. Cílem práce je tedy analyzovat postoje zákazníků k alternativním způsobem doručování a zároveň postoje k ekologičtějším formám doručování. Zároveň se práce zabývá trendům a budoucnosti oblasti last mile či nabídce služeb KEB operátorů na území SR.
Klíčová slova: balíkomaty; KEB; ekologická doprava; doručování na poslední míli

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra logistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 11. 2019
Datum podání práce: 7. 1. 2021
Datum obhajoby: 1. 2. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/71552/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: