Autenticita ve vietnamských stravovacích zařízeních v Praze

Název práce: Autenticita ve vietnamských stravovacích zařízeních v Praze
Autor(ka) práce: Cuová, Phuong Trang
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Vaníček, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu autenticity vietnamských bister a restaurací v Praze, včetně zjištění povědomí o vietnamské kuchyni a toho, zda vnímání autenticity má pozitivní vliv na hodnotu značky. Pro naplnění cílů byly použity dvě metody sběru dat: dotazníkové šetření a polostrukturované rozhovory. První kapitola teoretické části popisuje migraci Vietnamců v České republice a tuto komunitu v současnosti. Další kapitola se zaměřuje na vietnamskou kuchyni především z hlediska historie a hlavních ingrediencí. Poslední kapitola představuje tři pohledy na autenticitu, které se používají k popisu a analýze vnímání autenticity turistů v kontextu cestovního ruchu. Praktická část práce je věnována výzkumu, jehož hlavním zaměřením jsou vietnamská stravovací zařízení v Praze. V první kapitole jsou představeny metody, které byly použity k vypracování praktické části. Další kapitola obsahuje interpretaci výsledků dotazníkového šetření a závěr kvantitativního výzkumu. Poslední kapitola charakterizuje vybraná vietnamská stravovací zařízení v Praze a shrnuje rozhovory se zástupci těchto zařízení umožňující hlubší výzkum.
Klíčová slova: autenticita; vietnamská kuchyně; stravovací zařízení
Název práce: Authenticity in Vietnamese catering establishments in Prague
Autor(ka) práce: Cuová, Phuong Trang
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Vaníček, Jiří
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis focuses on the analysis of the authenticity of Vietnamese bistros and restaurants in Prague, including finding out awareness of Vietnamese cuisine and whether the perception of authenticity has a positive effect on the brand equity. Two methods of data collection were used to meet the objectives: a questionnaire and semi-structured interviews. The first chapter of the theoretical part describes the migration of Vietnamese in the Czech Republic and this community today. The next chapter focuses on Vietnamese cuisine, especially in terms of history and main ingredients. The last chapter presents three perspectives on authenticity, which are used to interpret and analyze the perception of authenticity of tourists in the context of tourism. The practical part of the thesis is devoted to research, the main focus of which are Vietnamese catering establishments in Prague. The first chapter presents the methods that were used in the practical part. The next chapter contains the interpretation of the results of the questionnaire and the conclusion of the quantitative research. The last chapter characterizes selected Vietnamese catering establishments in Prague and summarizes interviews with representatives of these establishments enabling deeper research.
Klíčová slova: authenticity; vietnamese cuisine; catering establishments

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 9. 2020
Datum podání práce: 20. 4. 2021
Datum obhajoby: 24. 5. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/74197/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: