Rozbor možností vytvoření malé rodinné farmy na České Kanadě
Název práce: | Rozbor možností vytvoření malé rodinné farmy na České Kanadě |
---|---|
Autor(ka) práce: | Nováček, Ondřej |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Syrovátka, Oldřich |
Oponenti práce: | Bartoň, Milan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této bakalářské práce, bylo navrhnout vizi pro ekologickou farmu v České Kanadě a zvýšit tak potravinovou soběstačnost obce. Těžištěm informací byly rozhovory s farmáři, rozhovory s občany Nové Bystřice a průzkum trhu v jednotlivých obchodech zmíněné obce. S přihlédnutím na velmi omezenou nabídku obchodů v Nové Bystřici, byl navržen koncept produktů, které by případná farma mohla distribuovat. To by za-jistilo dostatečné množství lokálních zdrojů ve formě ovoce a zeleniny pro občany bez vlastnictví zahrady a rozšířilo nabídku dostupných druhů mas. Vypracován byl seznam možných rizik a vize farmy. Navrženo bylo také možné rozšíření o přidružené výroby a koncept růstu farmy. |
Klíčová slova: | ekologické zemědělství; lokální surovina; potravinová soběstačnost; ekologická farma |
Název práce: | Analysis of the opportunities of establishing a small family farm in Česká Kanada |
---|---|
Autor(ka) práce: | Nováček, Ondřej |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Syrovátka, Oldřich |
Oponenti práce: | Bartoň, Milan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this bachelors thesis was to design a vision for an organic farm in Česká Kanada and increase the food self-sufficiency of the village. The source of the information was interviews with farmers, interviews with the citizens of Nová Bystřice and market research in individual shops of the mentioned municipality. Due to the very limited offer of stores in Nová Bystřice, the concept of products that a potential farm could distribute was proposed. This would provide a sufficient amount of local resources in the form of fruit and vegetables for citizens without garden ownership and expand the range of meats. A list of possible risks and the vision of the farm was prepared. A possible extension to associated production and a farm growth concept were also proposed. |
Klíčová slova: | local product; ecological agriculture; organic farm; food self-sufficiency |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta managementu |
Katedra: | Katedra společenských věd |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 9. 10. 2020 |
---|---|
Datum podání práce: | 25. 4. 2021 |
Datum obhajoby: | 1. 6. 2021 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/74634/podrobnosti |