Rozbor možností vytvoření malé rodinné farmy na České Kanadě

Název práce: Rozbor možností vytvoření malé rodinné farmy na České Kanadě
Autor(ka) práce: Nováček, Ondřej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Syrovátka, Oldřich
Oponenti práce: Bartoň, Milan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce, bylo navrhnout vizi pro ekologickou farmu v České Kanadě a zvýšit tak potravinovou soběstačnost obce. Těžištěm informací byly rozhovory s farmáři, rozhovory s občany Nové Bystřice a průzkum trhu v jednotlivých obchodech zmíněné obce. S přihlédnutím na velmi omezenou nabídku obchodů v Nové Bystřici, byl navržen koncept produktů, které by případná farma mohla distribuovat. To by za-jistilo dostatečné množství lokálních zdrojů ve formě ovoce a zeleniny pro občany bez vlastnictví zahrady a rozšířilo nabídku dostupných druhů mas. Vypracován byl seznam možných rizik a vize farmy. Navrženo bylo také možné rozšíření o přidružené výroby a koncept růstu farmy.
Klíčová slova: ekologické zemědělství; lokální surovina; potravinová soběstačnost; ekologická farma
Název práce: Analysis of the opportunities of establishing a small family farm in Česká Kanada
Autor(ka) práce: Nováček, Ondřej
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Syrovátka, Oldřich
Oponenti práce: Bartoň, Milan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this bachelors thesis was to design a vision for an organic farm in Česká Kanada and increase the food self-sufficiency of the village. The source of the information was interviews with farmers, interviews with the citizens of Nová Bystřice and market research in individual shops of the mentioned municipality. Due to the very limited offer of stores in Nová Bystřice, the concept of products that a potential farm could distribute was proposed. This would provide a sufficient amount of local resources in the form of fruit and vegetables for citizens without garden ownership and expand the range of meats. A list of possible risks and the vision of the farm was prepared. A possible extension to associated production and a farm growth concept were also proposed.
Klíčová slova: local product; ecological agriculture; organic farm; food self-sufficiency

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra společenských věd

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 10. 2020
Datum podání práce: 25. 4. 2021
Datum obhajoby: 1. 6. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/74634/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: