Využití sociálních sítí pro podporu fitness trenérů

Název práce: Využitie sociálnych sietí pre podporu fitness trénerov
Autor(ka) práce: Blaško, Richard
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Molnár, Zdeněk
Oponenti práce: Černý, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce bolo ukázať, ako je možné pomocou sociálnych sietí získať nových klientov pre fitness trénera. Vďaka ich správnemu využitiu a dobre stanovenej marketingovej stratégii, je možné vybudovať si svoju vlastnú skupinu fanúšikov a zviditeľniť tak svoje meno. V úvode práce bola vykonaná rešerš už existujúcich publikácií, ktorá nám pomohla pri analýze súčasného stavu. V teoretickej časti sme definovali sociálne média a siete, ktoré sú najpoužívanejšie a najvyhľadávanejšie v Českej republike a na Slovenku. Z opísaných sociálnych sietí sme vybrali tie, ktoré je vhodné využívať vo fitness svete. Okrem toho sme priblížili jednotlivé technológie, použité pri tvorbe diplomovej práce. Praktická časť pozostávala z dôkladnej analýzy nami zvoleného trénera a jeho konkurenčného prostredia. Pozreli sme sa hlavne na sociálne siete a spôsob akým s nimi pracujú. Na základe výsledkov sme identifikovali postupy, ako si určiť stratégiu a ako fungovať na sociálnych sieťach. Po nasadení navrhnutých krokov do praxe, prebehla opäť detailná analýza, v ktorej je možné vidieť zmeny, ktoré nastali na sociálnych sieťach. V závere diplomovej práce sú spomenuté ďalšie návrhy pre vylepšenia sociálnych sietí do budúcna.
Klíčová slova: Sociálne siete; konkurencia; fitness tréner; online marketing; facebook; instagram
Název práce: Využití sociálních sítí pro podporu fitness trenérů
Autor(ka) práce: Blaško, Richard
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Molnár, Zdeněk
Oponenti práce: Černý, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce bylo ukázat, jak je možné pomocí sociálních sítí získat nové klienty pro fitness trenéra. Díky jejich správnému využití a dobře stanovené marketingové strategii, je možné vybudovat si svou vlastní skupinu fanoušků a zviditelnit tak své jméno. V úvodu práce byla provedena rešerše již existujících publikací, která nám pomohla při analýze současného stavu. V teoretické části jsme definovali sociální média a sítě, které jsou nejpoužívanější a nejvyhledávanější v České republice a na Slovenku. Z popsaných sociálních sítí jsme vybrali ty, které je vhodné využívat ve fitness světě. Kromě toho jsme přiblížili jednotlivé technologie, použité při tvorbě diplomové práce. Praktická část sestávala z důkladné analýzy námi zvoleného trenéra a jeho konkurenčního prostředí. Podívali jsme se hlavně na sociální sítě a způsob jakým s nimi pracují. Na základě výsledků jsme identifikovali postupy, jak si určit strategii a jak fungovat na sociálních sítích. Po nasazení navržených kroků do praxe, proběhla opět detailní analýza, v níž je možné vidět změny, které nastaly na sociálních sítích. V závěru diplomové práce jsou zmíněny další návrhy pro vylepšení sociálních sítí do budoucna.
Klíčová slova: fitness trenér; online marketing; facebook; instagram; Sociální sítě; konkurence
Název práce: The use of social networks to support fitness coaches
Autor(ka) práce: Blaško, Richard
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Molnár, Zdeněk
Oponenti práce: Černý, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of the diploma thesis was to show how it is possible to get new clients for a fitness coach with the help of social networks. Thanks to their proper use and a well-established marketing strategy, it is possible to not only build your own group of fans but also build your identity. In the introduction, a search for existing publications was performed, which helped us in the analysis of the current state. In the theoretical part, we defined social media and networks, which are the most used and commonly known in the Czech Republic and Slovakia. From the described social networks, we selected those that are suitable for the fitness world. In addition, we presented various technologies used within the creation of the thesis. The practical part consisted of a thorough analysis of our chosen fitness coach and his competitors. We focused on social networks and the way they work with them. Based on the results, we identified ways to determine the strategy and how to work on social networks. After putting the proposed steps into practice, a detailed analysis was performed again, in which it is possible to see the changes that have occurred on social networks. In the conclusion of the thesis, other suggestions for improving social networks in the future are mentioned.
Klíčová slova: Social networks; competition; fitness coach; online marketing; facebook; instagram

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 7. 2020
Datum podání práce: 2. 5. 2021
Datum obhajoby: 31. 5. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/73689/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: