Využití Blockchain technologie ve zdravotním sektoru

Název práce: Využitie Blockchain technológie v zdravotnom sektore
Autor(ka) práce: Almanová, Iveta
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Sudzina, František
Oponenti práce: Potančok, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom diplomovej práce je analýza vybraných zdravotných aplikácií postavených na blockchainovej technológií. Vedľajšími cieľmi tejto práce je charakterizovanie podstatných vlastností blockchain technológie, identifikovanie možnosti využitia blockchain technológie v zdravotnom sektore a vytvorenie rešerše dostupnej literatúry o vybraných zdravotných aplikáciách postavených na blockchainovej technológii. Prvá časť práce sa venuje teoretickým poznatkom o blockchainovej technológií. Druhá časť práce sa zaoberá charakteristikou tradičných zdravotných aplikácií. Tretia časť práce sa zameriava na charakteristiku zdravotných aplikácií postavených na blockchainovej technológii a možné využitie tejto technológie v tomto sektore. Posledná časť práce sa zaoberá poznatkami o vybraných zdravotných aplikáciách MedicalChain a MedRec a ich SWOT analýzou.
Klíčová slova: Blockchain technológia,; eHealth,; analýza SWOT.
Název práce: Use of Blockchain technology in the healthcare
Autor(ka) práce: Almanová, Iveta
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Sudzina, František
Oponenti práce: Potančok, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this diploma thesis is to analyse the applications of blockchain technology in healthcare. Secondary goals are definition of key characteristics of blockchain technology, identification of opportunities of its use in healthcare and conducting research of literature review on the applications of blockchain technology in healthcare. The first part of the thesis is dealing with theoretical background of blockchain technology. The second part is devoted to characterisation of traditional healthcare applications. The third part is focused on characterisation of applications of blockchain technology in healthcare and opportunities of using it in this industry. The last part is dealing with the healthcare applications MedicalChain and MedRec and SWOT analysis on them.
Klíčová slova: Blockchain technology,; eHealth,; SWOT analysis.
Název práce: Využití Blockchain technologie ve zdravotním sektoru
Autor(ka) práce: Almanová, Iveta
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Sudzina, František
Oponenti práce: Potančok, Martin
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem diplomové práce je analýza vybraných zdravotních aplikací postavených na blockchainovej technologii. Vedlejšími cíli této práce je charakterizování podstatných vlastností blockchain technologie, identifikování možnosti využití blockchain technologie ve zdravotním sektoru a vytvoření rešerše dostupné literatury o vybraných zdravotních aplikacích postavených na blockchainovej technologii. První část práce se věnuje teoretickým poznatkům o blockchainovej technologii. Druhá část práce se zabývá charakteristikou tradičních zdravotních aplikací. Třetí část práce se zaměřuje na charakteristiku zdravotních aplikací postavených na blockchainovej technologii a možné využití této technologie v tomto sektoru. Poslední část práce se zabývá poznatky o vybraných zdravotních aplikacích MedicalChain a MedRec a jejich SWOT analýzou.
Klíčová slova: analýza SWOT; Blockchain technológia; eHealth

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 11. 2020
Datum podání práce: 3. 5. 2021
Datum obhajoby: 4. 6. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/75138/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: