Význam kulturních domů v životě obcí a měst

Název práce: Význam kulturních domů v životě obcí a měst
Autor(ka) práce: Mastíková, Klára
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Šmíd, Ilja
Oponenti práce: Lindner, Milan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se věnuje roli a významu kulturních domů v životě obcí a malých měst. Jejich postavení je prezentováno na Kulturním centru v obci Kamenice u Prahy. Cílem bakalářské práce je zanalyzovat současnou situaci Kulturního centra Kamenice a definovat jeho postavení kulturního aktéra v prostoru a jako nenahraditelné součásti místní komunity. Dílčím cílem je na základě této analýzy navrhnout kroky, jak by kulturní dům mohl svoji pozici stabilizovat a upevnit. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. V první teoretické části se zabývá nejprve historickým vývojem kulturních domů do roku 1989. Dále se práce zabývá současnou podobou kulturních domů, a to s využitím dat Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu. Praktická část popisuje obec, činnost KC Kamenice, jeho financování a další důležité aspekty. V závěru jsou popsány výsledky provedeného výzkumu mezi obyvateli obce a dále návrhy a doporučení pro naplnění výzkumných otázek.
Klíčová slova: kulturní dům; suburbánní území; kontext; Kamenice; evaluace; kulturní infrastruktura
Název práce: The importance of cultural houses in life of municipalities and cities with targeting on the Cultural Centre in Kamenice near Prague
Autor(ka) práce: Mastíková, Klára
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Šmíd, Ilja
Oponenti práce: Lindner, Milan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis is focused on role and importance of cultural houses in the life of municipalities and small towns. Their position is presented on the example of Cultural Centre in the Kamenice near Prague. The goal of the bachelor thesis is to analyse the current situation of the Cultural Centre Kamenice and explain its position as a cultural actor in the space as well as a unique part of the local community. The partial goal is based on this analysis to suggest steps how the cultural house could stabilize and strengthen its status. The bachelor thesis is divided into two parts. The theoretical part first deals with the historical development of cultural houses until 1989. Furthermore, the work deals with the current situation of cultural houses, using data from the National Information and Consulting Centre for Culture. The practical part describes the municipality, the activities of KC Kamenice, its financing and other important aspects. In the end, the results of the research among the inhabitants of the village are described, as well as suggestions and recommendations for the fulfillment of research questions.
Klíčová slova: evaluation; suburb; cultural houses and centres; cultural infrastructure; Kamenice; context

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 1. 2021
Datum podání práce: 8. 5. 2021
Datum obhajoby: 9. 6. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/75678/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: