Analýza business modelu podnikatelského nápadu

Název práce: Analýza business modelu podnikatelského nápadu
Autor(ka) práce: Smutná, Lenka
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Svobodová, Ivana
Oponenti práce: Mísař, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou business modelu restaurace se zdravou výživou. Cílem práce bylo vytvořit realizovatelný business model, který by byl zároveň konkurenceschopný. V teoretické části bylo k definici pojmu business model a popisu nástrojů na jejich tvorbu využito odborné literatury. V praktické části byly analyzovány existující konkurenční restaurace a společnosti nabízející rozvoz jídel. Dále byly pomocí dotazování zjišťovány postoje 600 respondentů k oblasti zdravé výživy a jejich využívání stravovacích služeb. Respondenti projevili zájem především o různé druhy masa, veganská, asijská a mexická jídla. U všech nabízených jídel bude uvedena jejich energetická hodnota a množství makronutrientů (cukrů, bílkovin, tuků). Cena jídel se bude pohybovat mezi 120 – 160 Kč a u desertů mezi 30 – 70 Kč. Nejdříve bude otevřeno výdejní okénko v Praze a bude možnost si jídlo objednat s dovozem, později bude případně otevřena restaurace s posezením. Tato práce může v budoucnu sloužit k dalšímu rozpracování myšlenky a jako základ pro otevření výdejního okénka či restaurace.
Klíčová slova: business model; založení podnikání; Lean Canvas; restaurace se zdravým jídlem
Název práce: Analysis of business model of an entrepreneurship idea
Autor(ka) práce: Smutná, Lenka
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Svobodová, Ivana
Oponenti práce: Mísař, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor´s thesis is an analysis of my business model for a restaurant with healthy food. The aim of this work was to create a viable business model that was also competitive. In the theoretical part, scientific literature was used to define the concept of a business model and describe the tools for its creation. In the practical part, we analysed the existing competitive restaurants and food-delivery companies. Furthermore, a survey was used to question 600 respondents on their attitude toward healthy eating and their use of catering services. Respondents were mainly interested in various types of vegan, non-vegan, Asian and Mexican food. The caloric value of all offered meals and amount of macronutrients will be stated. The prices will be between 120 – 160 CZK for meals and 30 – 70 CZK for desserts. Initially, a walk-up window will be opened in Prague and it will be possible to order for delivery. Later, a restaurant with seating will be opened. This research may serve in the future to further develop my idea as a basis for opening either a walk-up window or a traditional restaurant.
Klíčová slova: business establishment; Lean Canvas; restaurant with healthy food; business model

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 16. 11. 2020
Datum podání práce: 8. 5. 2021
Datum obhajoby: 27. 5. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/75175/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: