Design mobilní aplikace a testování user experience

Název práce: Design mobilnej aplikácie a testovanie user experience
Autor(ka) práce: Ballová, Lea
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Andera, Michal
Oponenti práce: Suk, Filip
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá user experience a návrhom mobilných aplikácií, ktoré sú pre užívateľa intuitívne a jednoduché na používanie. Rozoberá základné charakteristiky správneho používania jednotlivých UX/UI prvkov pre mobilné a preniká do psychológie užívateľov. Cieľom práce je navrhnúť funkčný prototyp aplikácie na podporu prevencie, ktorý bude následne otestovaný užívateľmi a pripravený na ďalšie iterácie a na spracovanie vývojármi. Prototyp diplomovej práce je navrhnutý na základe princípov Design Thinking a počas celého procesu stavia do stredu pozornosti užívateľa a jeho potreby. Navrhnutý prototyp, ktorý pozostáva z 228 obrazoviek, bol testovaný testermi, ktorí adresovali hlavné funkčné problémy. Tieto problémy boli zapracované do finálnej podoby prototypu tejto diplomovej práce. Prototyp je vo finálnej fáze pripravený na ďalšie iterácie.
Klíčová slova: návrh mobilnej aplikácie; prototyping; user testing; design thinking; user experience
Název práce: Design mobilní aplikace a testování user experience
Autor(ka) práce: Ballová, Lea
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Andera, Michal
Oponenti práce: Suk, Filip
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá user experience a návrhem mobilních aplikací, které jsou pro uživatele intuitivní a jednoduché na používání. Rozebírá základní charakteristiky správného používání jednotlivých UX/UI prvků pro mobilní aplikace a proniká do psychologie uživatelů. Cílem práce je navrhnout funkční prototyp aplikace na podporu prevence, který bude následně otestován uživateli a připraven na další iterace a na zpracování vývojáři. Prototyp diplomové práce je navržen na základě principů Design Thinking a během celého procesu staví do středu pozornosti uživatele a jeho potřeby. Navržený prototyp, který se skládá z 228 obrazovek, byl testován testery, kteří adresovali hlavní funkční problémy. Tyto problémy byly zapracovány do finální podoby prototypu této diplomové práce. Prototyp je ve finální fázi připraven na další iterace.
Klíčová slova: user testing; user experience; návrh mobilní aplikace; design thinking; prototyping
Název práce: Mobile application design and user experience testing
Autor(ka) práce: Ballová, Lea
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Andera, Michal
Oponenti práce: Suk, Filip
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This Master’s thesis deals with user experience and designing mobile apps which are intuitive and easy to use for its users. The thesis analyses UX/UI elements and deep-dives into the psychology of everyday users. The thesis aims to design the first functional prototype of a health prevention supporting app, test this prototype with its potential users and prepare the prototype for the next iterations and further development. The prototype is designed based on Design Thinking principles and the users and their needs are in the centre of attention during the whole process. The initial prototype which consists of 228 screens is tested with testers and the main problems are addressed during this process. Further on, these problems are fixed and no longer present in the final prototype of this Master’s thesis. This prototype is ready for the next iterations.
Klíčová slova: user experience; mobile app design; design thinking; prototyping; user testing

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 9. 2020
Datum podání práce: 9. 5. 2021
Datum obhajoby: 31. 5. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/74473/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: