Komunikační strategie udržitelné značky na Instagramu

Název práce: Komunikačná stratégia udržateľnej značky na Instagrame
Autor(ka) práce: Kissová, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vondra, Zdeněk
Oponenti práce: Truhlář, Filip
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá tvorbou komunikačnej stratégie na Instagram pre udržateľnú značku RECY VĚCI so zameraním na positioning a s cieľom získania odlišného postoja v mysli zákazníka vzhľadom ku konkurenčným značkám. Prvá časť práce je teoretického charakteru a rozoberá všeobecné pojmy v súvislosti s vybranou témou, nasleduje teoretický popis analýzy, ďalej pojmy a metódy spojené s marketingovou stratégiou, a na záver sa venuje sociálnej sieti Instagram, jej základným nástrojom a IG Insightom. Praktická časť pozostáva zo situačnej analýzy značky, na ktorú je naviazaná ďalšia kapitola s konkrétnym návrhom stratégie. Situačná analýza sa zaoberá poznaním značky, cieľovej skupiny v súvislosti s kontextom trhu, rozborom doterajšej komunikácie a analýzou konkurencie. Návrh stratégie je zameraný na obsahovú stránku komunikácie a v závere je stratégia aplikovaná do modelu STDC. Overenie stratégie prebehlo na základe predloženia vypracované návrhu značke RECY VĚCI a zhodnotenia marketingového experta. Vytvorená stratégia je kompletná a reálne aplikovateľná.
Klíčová slova: udržateľnosť; online marketing; komunikačná stratégia; budovanie značky; Instagram
Název práce: Communication strategy of a sustainable brand on Instagram
Autor(ka) práce: Kissová, Zuzana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vondra, Zdeněk
Oponenti práce: Truhlář, Filip
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The thesis is about creating suitable communication strategy for a sustainable brand called RECY VĚCI with a focus on positioning and with the purpose of gaining different attitude in the mind of customer with respect to competing brands. The first part is of a theoretical character and discusses general concepts related to the selected topic, followed by a theoretical description of the analysis, as next concepts and methods associated with marketing strategy, and in the end deals with the Instagram social network, its basic tools and IG Insights. The practical part consists of a situational analysis of the brand, which is linked to the next chapter with a specific strategy proposal. The situation analysis deals with the knowledge of the brand, the target group in connection with the market context, the analysis of the existing communication and the analysis of the competition. The strategy proposal is focused on the content side of the communication and in the end the strategy is applied to the STDC model. The verification of the strategy is based on the submission of a recommendation to the brand and on the evaluation of a marketing expert. The created strategy is complete and applicable in real life.
Klíčová slova: brand building; Instagram; sustainability; online marketing; communication strategy
Název práce: Komunikační strategie udržitelné značky na Instagramu
Autor(ka) práce: Kissová, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vondra, Zdeněk
Oponenti práce: Truhlář, Filip
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zabývá tvorbou komunikační strategie na Instagram pro udržitelnou značku RECY VĚCI zaměřenou na positioning a s cílem získání odlišného postoje v mysli zákazníka vzhledem ke konkurenčním značkám. První část práce je teoretického charakteru a rozebírá obecné pojmy v souvislosti s vybranou tématem, následuje teoretický popis analýzy, dále pojmy a metody spojené s marketingovou strategií, a na závěr se věnuje sociální síti Instagram, její základním nástrojem a IG Insightom. Praktická část sestává ze situační analýzy značky, na kterou je navázána další kapitola s konkrétním návrhem strategie. Situační analýza se zabývá poznáním značky, cílové skupiny v souvislosti s kontextem trhu, rozborem dosavadní komunikace a analýzou konkurence. Návrh strategie je zaměřen na obsahovou stránku komunikace a v závěru je strategie aplikována do modelu STDC. Ověření strategie proběhlo na základě předložení vypracované návrhu značce RECY VĚCI a zhodnocení marketingového experta. Vytvořená strategie je kompletní a reálné aplikovatelná.
Klíčová slova: online marketing; komunikační strategie; budování značky; udržitelnost; Instagram

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Multimédia v ekonomické praxi
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra multimédií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 28. 1. 2021
Datum podání práce: 10. 5. 2021
Datum obhajoby: 17. 6. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/75941/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: