Podpora v reportovaní a registrace bosenských emigrantů pro Velvyslanectví Bosny a Hercegoviny v Praze

Název práce: Support in reporting and registration of Bosnian emigrants for the Embassy of Bosnia and Herzegovina in Prague
Autor(ka) práce: Josipović, Ivona
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Šedivá, Zuzana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: English
Abstrakt:
The main goal of this bachelor's thesis, which focuses on analyzing the needs and problems of the Embassy of Bosnia and Herzegovina in Prague, is to create an application for adding and editing records and building a dynamic dashboard according to the established needs. The main goal is to create a SW application for emigrant registration and reporting. In the theoretical part, the author explains the basic concepts of data visualization, dashboards, and its creation principles. This section also includes an introductory chapter on the Embassy of Bosnia and Herzegovina in Prague. The practical part defines the needs and criteria for creating a system and dashboard, determined by an interview with the staff of the Embassy of Bosnia and Herzegovina in Prague. The main benefit and result of this part will be a functional application and dashboard, created with the recommended principles from the thesis's theoretical part. In the last part, user testing verifies the application and dashboard functionality and whether users can easily utilize them.
Klíčová slova: embassy; emigrants; dashboard; data
Název práce: Podpora v reportovaní a registrace bosenských emigrantů pro Velvyslanectví Bosny a Hercegoviny v Praze
Autor(ka) práce: Josipović, Ivona
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Šedivá, Zuzana
Oponenti práce: Pour, Jan
Jazyk práce: English
Abstrakt:
Hlavním cílem této bakalářské práce, která se zaměřuje na analýzu potřeb a problémů Velvyslanectví Bosny a Hercegoviny v Praze, je vytvoření aplikace pro přidávání a editaci záznamů a budování dynamického dashboardu podle stanovených potřeb. Hlavním cílem je vytvořit SW aplikaci pro registraci a hlášení emigrantů. V teoretické části autor vysvětluje základní pojmy vizualizace dat, dashboardy a principy jejich vytváření. Tato část obsahuje také úvodní kapitolu o Velvyslanectví Bosny a Hercegoviny v Praze. Praktická část definuje potřeby a kritéria pro vytvoření systému a dashboardu, které jsou stanovené na základě rozhovoru s pracovníky Velvyslanectví Bosny a Hercegoviny v Praze. Hlavním přínosem a výsledkem této části bude funkční aplikace a dashboard vytvořený s doporučenými principy z teoretické části práce. V poslední části testování uživatelů ověří funkčnost aplikace a dashboardu a to, zda je uživatelé mohou snadno využít.
Klíčová slova: dashboard; data; emigranti; velvyslanectví

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 3. 12. 2020
Datum podání práce: 10. 5. 2021
Datum obhajoby: 24. 6. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/75410/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: