Trvale udržitelné podnikání a příprava podnikatelského plánu konkrétní firmy

Název práce: Trvalo udržateľné podnikanie a príprava podnikateľského plánu konkrétnej firmy
Autor(ka) práce: Tomášová, Alexandra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Džbánková, Zuzana
Oponenti práce: Kaňková, Eva
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom mojej bakalárskej práce je priblíženie problematiky trvalo udržateľného podnikania, cirkulárnej ekonomiky v kontexte teórie firiem pre prípravu podnikateľského plánu vlastnej firmy s názvom REDizajn, ktorú máme v blízkej budúcnosti v pláne zrealizovať. Problematika trvalo udržateľného rozvoja je východiskom nápadu pre vlastné podnikanie a zároveň v modely cirkulárnej ekonomiky, v ktorom nastáva zmena výrobných procesov a spotreby materiálu, na ktorú sa budeme v rámci predmetu nášho podnikania primárne sústreďovať. Podstatou práce je zhromaždenie teoretických poznatkov a následne ich zapracovanie do podnikateľského plánu, ktorého súčasťou budú taktiež analýzy PESTLE, konkurencie a SWOT, vďaka ktorým budem schopná zhodnotiť situáciu pre konkrétny podnikateľský plán a možnosť jeho realizácie v blízkej budúcnosti.
Klíčová slova: Trvalo udržateľné podnikanie; cirkulárna ekonomika; teória firmy; podnikateľský plán
Název práce: Trvale udržitelné podnikání a příprava podnikatelského plánu konkrétní firmy
Autor(ka) práce: Tomášová, Alexandra
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Džbánková, Zuzana
Oponenti práce: Kaňková, Eva
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem mé práce je přiblížení problematiky udržitelného podnikání, cirkulární ekonomiky v kontextu teorie firem pro přípravu podnikatelského plánu vlastní firmy s názvem REDesign, kterou máme v blízké budoucnosti v plánu zrealizovat. Problematika udržitelného rozvoje je východiskem nápadu pro vlastní podnikání a zároveň v modely cirkulární ekonomiky, ve kterém nastává změna výrobních procesů a spotřeby materiálu, na kterou se budeme v rámci předmětu našeho podnikání primárně soustřeďovat. Podstatou práce je shromáždění teoretických poznatků a následně je zapracování do podnikatelského plánu, jehož součástí budou rovněž analýzy PESTLE, konkurence a SWOT, díky kterým budu schopná zhodnotit situaci pro konkrétní podnikatelský plán a možnost jeho realizace v blízké budoucnosti.
Klíčová slova: Udržitelné podnikání; cirkulární ekonomika; teorie firmy; podnikatelský plán
Název práce: Sustainable business and preparation of a business plan for a specific compan
Autor(ka) práce: Tomášová, Alexandra
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Džbánková, Zuzana
Oponenti práce: Kaňková, Eva
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main goal of my bachelor thesis is to approach the issue of sustainable business, circular economy in the context of the firm theory for the preparation of a business plan of my own company called REDizajn, which we plan to implement soon. The issue of sustainable development is the starting point of the idea for our own business and at the same time in the models of the circular economy, in which there is a change in production processes and material consumption, on which we will primarily focus within the subject of our business. The essence of the bachelor work is the collection of theoretical knowledge and their subsequent incorporation into the business plan, which will also include analyses of PESTLE, competition and SWOT analyse, thanks to which I will be able to evaluate the situation for a particular business plan and the possibility of its implementation in the near future.
Klíčová slova: theory of the firm; circular economy; business plan; Sustainable business

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské ekonomie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 1. 2021
Datum podání práce: 12. 5. 2021
Datum obhajoby: 7. 6. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/76227/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: