Návrh marketingové strategie pro službu "Virtuální klinika"

Název práce: Návrh marketingovej stratégie pre službu „Virtuální klinika“
Autor(ka) práce: Mušinka, Juraj
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mareš, Jan
Oponenti práce: Šrámek, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca popisuje rôzne postoje marketingových teoretikov a špecialistov v rámci problematiky rastu značky, zavedenia produktu na trh, či efektívnej marketingovej komunikácie. Cieľom tejto práce bolo uviesť čitateľa do tematiky marketingovej stratégie a poukázať na rozdiely medzi teóriami rôznych relevantných autorov. Teoretické poznatky boli následne využité pri návrhu stratégie konkrétnej služby Virtuálni klinika skupiny EUC. Stratégii predchádzal prieskum cieľovej skupiny, podľa ktorého bola navrhnutá marketingová stratégia, zvolený marketingový mix a vytvorený plán marketingovej kampane. Práca poukazuje na to, že služby v odvetví virtuálnej medicíny majú na českom trhu perspektívu a je vhodné aby sa týmto smerom zdravotnícke inštitúcie uberali. Poukázané je aj na dôležitosť online marketingovej komunikácie služieb virtuálnej medicíny, vzhľadom na špecifikácie cieľovej skupiny, ktorá má tendenciu službu využívať.
Klíčová slova: Marketingový mix; Marketingová stratégia; Marketingový plán; Telemedicína; Virtuálna medicína
Název práce: Marketing strategy for the Virtual Clinic service
Autor(ka) práce: Mušinka, Juraj
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Mareš, Jan
Oponenti práce: Šrámek, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This diploma thesis describes various attitudes of marketing theorists and specialists in the field of brand growth, product introduction or effective marketing communication. The aim of this work was to introduce the reader to the topic of marketing strategy and to point out the differences between the theories of various relevant authors. Theoretical knowledge was then used in designing the strategy of a specific service Virtual Clinic of the EUC group. The strategy was preceded by a survey of the target group, according to which a marketing strategy was designed, a marketing mix was chosen, and a marketing campaign plan was created. The thesis points out that services in the field of virtual medicine have a perspective on the Czech market and it is appropriate that medical institutions go in this direction. The importance of online marketing communication of virtual medicine services is also pointed out, given the specifications of the target group that tends to use the service.
Klíčová slova: Telemedicine; Marketing plan; Virtual medicine; Marketing strategy; Marketing mix
Název práce: Návrh marketingové strategie pro službu "Virtuální klinika"
Autor(ka) práce: Mušinka, Juraj
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mareš, Jan
Oponenti práce: Šrámek, Ondřej
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce popisuje různé postoje marketingových teoretiků a specialistů v rámci problematiky růstu značky, zavedení produktu na trh, či efektivní marketingové komunikace. Cílem této práce bylo uvést čtenáře do tématiky marketingové strategie a poukázat na rozdíly mezi teoriemi různých relevantních autorů. Teoretické poznatky byly následně využity při návrhu strategie konkrétní služby Virtuální klinika skupiny EUC. Strategii předcházel průzkum cílové skupiny, podle kterého byla navržena marketingová strategie, zvolený marketingový mix a vytvořen plán marketingové kampaně. V práci je poukázáno na to, že služby v odvětví virtuální medicíny mají na českém trhu perspektivu a je vhodné, aby se tímto směrem zdravotnické instituce ubíraly. Poukázáno je i na důležitost online marketingové komunikace služeb virtuální medicíny, vzhledem k specifikace cílové skupiny, která má tendenci službu využívat.
Klíčová slova: Marketingový mix; Telemedicína; Virtuální medicína; Marketingová strategie; Marketingový plán

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 6. 2020
Datum podání práce: 11. 5. 2021
Datum obhajoby: 31. 5. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/74261/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: