Podnikatelský plán pro vývoj mobilní aplikace

Název práce: Podnikateľský plán pre vývoj mobilnej aplikácie
Autor(ka) práce: Melicherčík, Matúš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Habrmanová, Blanka
Oponenti práce: Mareš, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto práce je vytvorenie podkladu pre potenciálneho investora, ktorého základom má byť business model pre mobilnú aplikáciu určenú pre spotrebiteľov nakupujúcich v maloobchodných predajniach. Táto práca zväčša vychádza z použitia modernej a štíhlej metódy Business Model Canvas na analýzu kľúčových oblastí podniku, ktorá je doplnená notoricky známymi modelmi, ako Porterov model piatich síl pre analýzu externého prostredia, alebo SWOT analýzu pre vyhodnotenie silných a slabých stránok, rizík a príležitostí. Na základe stanovených rizík je pre investora dôležité prežitie start-upu a jeho následný úspech. Na overenie potenciálu bola preto využitá metóda kvantitatívneho výskumu spotrebiteľov v časti B2C validácie. Na koniec bol kvôli potrebe kvantifikácie nákladovej a príjmovej stránky vytvorený jednoduchý finančný model postavený na dátach z prieskumu trhu a analýzy správania spotrebiteľov.
Klíčová slova: Business model; Lean canvas; Mobilná aplikácia; Start-up; Maloobchod; Validácia
Název práce: Podnikatelský plán pro vývoj mobilní aplikace
Autor(ka) práce: Melicherčík, Matúš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Habrmanová, Blanka
Oponenti práce: Mareš, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této práce je vytvoření podkladu pro potenciálního investora, jehož základem má být business model pro mobilní aplikaci určenou pro spotřebitele nakupující v maloobchodních prodejnách. Tato práce většinou vychází z použití moderní a štíhlé metody Business Model Canvas na analýzu klíčových oblastí podniku, která je doplněna notoricky známými modely, jako Porterův model pěti sil pro analýzu externího prostředí, nebo SWOT analýzu pro vyhodnocení silných a slabých stránek, rizik a příležitostí. Na základě stanovených rizik je pro investora důležité přežití start-upu a jeho následný úspěch. K ověření potenciálu byla proto využita metoda kvantitativního výzkumu spotřebitelů v části B2C validace. Na konec byl kvůli potřebě kvantifikace nákladové a příjmové stránky vytvořen jednoduchý finanční model postavený na datech z průzkumu trhu a analýzy chování spotřebitelů.
Klíčová slova: Business model; Lean canvas; Mobilní aplikace; Start-up; Maloobchod; Validace
Název práce: Business model of a smartphone application
Autor(ka) práce: Melicherčík, Matúš
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Habrmanová, Blanka
Oponenti práce: Mareš, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The goal of this work is to create a document for a potential investor, which should be based on a business model for a mobile application designed for consumers shopping in retail stores. This work is mostly based on the use of a modern and lean Business Model Canvas method to analyze key areas of the start-up, in addition with a notorious models such as Porter's five-force model for external environment analysis or SWOT analysis to assess strengths, weaknesses, threats and opportunities. Based on the assessed risks, it is important for start-up to survive its potential future success. Therefore, the method of quantitative consumer research in the B2C validation part was used to verify its potential. Finally, due to the need to quantify the costs and revenues, a simple financial model was created based on market research data and analysis of consumer behavior.
Klíčová slova: Business model; Lean canvas; Smartphone application; Start-up; Retail; Validation

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 24. 2. 2020
Datum podání práce: 12. 5. 2021
Datum obhajoby: 31. 5. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/72922/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: