Porovnání řízění podniků s ohledom na životní prostředí na Slovensku a v České republice

Název práce: Porovnanie riadenia podnikov s ohľadom na životné prostredie na Slovensku a v Českej republike
Autor(ka) práce: Stredáková, Barbora
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořák, Jiří
Oponenti práce: Závodná, Lucie Sára
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá porovnaním riadenia odevných výrobných podnikov s ohľadom na životné prostredie na Slovensku a v Českej republike. Cieľom práce bolo zistiť aký je rozdiel v riadení odevných výrobných podnikov v spomínaných krajinách s ohľadom na životné prostredie. Pre naplnenie cieľa boli formulované výskumné otázky. Výskum v diplomovej práci bol prevedený pomocou dotazníkového šetrenia, pri ktorom bol použitý dotazník zo štúdií z roku 2003, 2008 a 2019. Na zodpovedanie výskumných otázok boli použité metódy inferenčnej a opisnej štatistiky, ktoré ukázali, že existuje štatisticky významný rozdiel medzi Slovenskom a Českom v skúmaných oblastiach a že si v daných sférach vedie lepšie Slovensko.
Klíčová slova: životné prostredie; CSR; odevný priemysel; motivácia; riadenie
Název práce: Porovnání řízění podniků s ohledom na životní prostředí na Slovensku a v České republice
Autor(ka) práce: Stredáková, Barbora
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Dvořák, Jiří
Oponenti práce: Závodná, Lucie Sára
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá porovnáním řízení oděvních výrobních podniků s ohledem na životní prostředí na Slovensku a v České republice. Cílem práce bylo zjistit jaký je rozdíl v řízení oděvních výrobních podniků ve zmíněných zemích s ohledem na životní prostředí. Pro naplnění cíle byly formulovány výzkumné otázky. Výzkum v diplomové práci byl převeden pomocí dotazníkového šetření, při kterém byl použit dotazník ze studií z roku 2003, 2008 a 2019. Na zodpovězení výzkumných otázek byly použity metody inferenčné a popisné statistiky, které ukázaly, že existuje statisticky významný rozdíl mezi Slovenskem a Českem v zkoumaných oblastech a že si v daných sférách vede lépe Slovensko.
Klíčová slova: životní prostředí; řízení; motivace; CSR; oděvní průmysl
Název práce: Comparison of management of manufacturing clothing companies with regard to environment in Slovakia and in the Czech republic
Autor(ka) práce: Stredáková, Barbora
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Dvořák, Jiří
Oponenti práce: Závodná, Lucie Sára
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with the comparison of the management of manufacturing clothing companies with regard to the environment in Slovakia and the Czech Republic. The aim of the thesis was to find out whether there is a difference in the management of manufacturing clothing companies in the mentioned countries with regard to the environment. Research questions were formulated to fulfill the goal. The research in the diploma thesis was conducted using a questionnaire survey, which was already used in research in 2003, 2008 and 2019. Methods of inferential and descriptive statistics were used to answer the research questions. This research shows that there is a statistically significant difference between Slovakia and the Czech Republic in the researched areas and that Slovakia achieves better results in those areas.
Klíčová slova: management; CSR; motivation; clothing industry; environment

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 6. 2020
Datum podání práce: 22. 6. 2021
Datum obhajoby: 30. 8. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/73489/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: