Vliv COVID-19 na Firemní Kulturu

Název práce: COVID-19's Effect on Corporate Culture
Autor(ka) práce: Lafebre, Gerardo Ruben
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Křečková Kroupová, Zuzana
Oponenti práce: Volfová, Jitka
Jazyk práce: English
Abstrakt:
Keeping a corporate culture afloat during a time such as the COVID-19 pandemic in which employees are largely decentralized has been a major issue for the firms that have had to go through it. Not only is culture a famously elusive term to pin down, finding a way to generate a shared sense of it for people who no longer share the same working space has been a crucial challenge for decision makers. This research will examine how the COVID-19 pandemic has affected corporate operations, culture and what employees wish to see from their employers going forward through primary quantitative and qualitative research and a secondary literature review. It will end with recommendations on what companies and their decision makers can do to make sure that a shared sense of identity stays intact in the event of future global shocks such as this one.
Klíčová slova: Culture; COVID-19; morale; remote; interview; corporate; future; Pandemic fatigue; burn out.
Název práce: Vliv COVID-19 na Firemní Kulturu
Autor(ka) práce: Lafebre, Gerardo Ruben
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Křečková Kroupová, Zuzana
Oponenti práce: Volfová, Jitka
Jazyk práce: English
Abstrakt:
Abstraktní Udržet firemní kulturu v době jako je pandemie COVID-19, v které zaměstnanci pracují především decentralizovaně, bylo pro zasažené firmy velkým problémem. Nejenom, že je kultura sama o sobě těžko uchopitelným pojmem, ale najít způsob, jak vytvořit sdílený smysl pro lidi, kteří už nadále nesdílejí společný pracovní prostor, bylo zásadní výzvou pro osoby s rozhodovací pravomocí. Tento výzkum zkoumá, jak pandemie COVID-19 ovlivnila podnikové fungování, kulturu a co zaměstnanci nadále očekávají od svých zaměstnavatelů, a to prostřednictvím kvantitativního a kvalitativního výzkumu a přehledu sekundární literatury. Závěrem jsou představena doporučení, co mohou společnosti a jejich rozhodovací orgány udělat, aby zajistily, že sdílené vědomí identity zůstane nedotčeno v případě budoucích globálních šoků jako je tento. Klíčová slova Kultura, COVID-19, pandemická únava, morálka, práce na dálku, rozhovor, společnost, budoucnost, vyhoření.
Klíčová slova: COVID-19; pandemická únava; Budoucnost; práce na dálku; rozhovor; Kultura; morálka,; vyhoření; společnost

Informace o studiu

Studijní program / obor: International Business - Central European Business Realities
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 4. 2020
Datum podání práce: 23. 6. 2021
Datum obhajoby: 8. 9. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/73170/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: