Migrace z Excelu do Power BI

Název práce: Migrácia z Excelu do Power BI
Autor(ka) práce: Kiss, Daša Evelin
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Karkošková, Soňa
Oponenti práce: Šedivá, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom je návrh a implementácia reportu v Power BI z pôvodného data setu firmy v Exceli z oblasti kozmetiky na spotrebiteľskom trhu. Teoretická časť spočíva s oboznámením základných pojmov z oblasti dát a reportingu, pričom budú predstavené nástroje Excel a Power BI od spoločnosti Microsoft. Značná časť práce bude venovaná Power BI a jeho benefitmi v oblasti tvorby reportov. Posledná kapitola sa zaoberá vizualizáciou dát pri reportingu, ktorá je potrebná pre záverečnú tvorbu vizuálov v reporte. V praktickej časti bude zanalyzovaný stav podniku, vymedzený dôvod a očakávaný prínos migrácie, definovaný cieľ a požiadavky na report. Hlavnou časťou bude detailnejší popis implementácie návrhu, ktorý bude spočívať z importu dát, úpravy, tvorby reportu, zverejnenia a z popisu používania reportu. V závere práce bude vytvorený report v Power BI zo súborov Excelu zhodnotený na základe predom definovaných požiadaviek.
Klíčová slova: Dáta; Excel; Power BI; Reporting; Report; Vizualizácia dát; Migrácia
Název práce: Migration from Excel to Power BI
Autor(ka) práce: Kiss, Daša Evelin
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Karkošková, Soňa
Oponenti práce: Šedivá, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main aim is to create design and implement report in Power BI from the original company data set in Excel in the field of cosmetics in the consumer market. The theoretical part consists of the general terminology connected to data and reporting, while the Excel and Power BI tools by Microsoft are introduced. A significant part of this thesis is dedicated to Power BI and its benefits in the field of reporting development. The last chapter focuses on the on data visualisation, which is necessary for the final creation of visuals in the report. In analytical part defines analyzed state of the company, reason and expected benefit of migration, aim and requirements for the report. The main part is a detailed description of design implementation, which consists of data import, editing, report creation, publication and the description of the use of the report. Finally, Power BI report from Excel files is evaluated based on the predefined requirements.
Klíčová slova: Data; Excel; Power BI; Migration; Reporting; Report; Data visualisation
Název práce: Migrace z Excelu do Power BI
Autor(ka) práce: Kiss, Daša Evelin
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Karkošková, Soňa
Oponenti práce: Šedivá, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem je návrh a implementace reportu v Power BI z původního data setu firmy v Excelu z oblasti kosmetiky na spotřebitelském trhu. Teoretická část spočívá z objasnění základních pojmů z oblasti dat a reportingu, přičemž budou představeny nástroje Excel a Power BI od společnosti Microsoft. Značná část práce bude věnována Power BI a jeho benefitům v oblasti tvorby reportů. Poslední kapitola se zabývá vizualizací dat při reportingu, která je potřebná pro závěrečnou tvorbu vizuálů v reportu. V praktické části bude analyzován stav podniku, vymezený důvod a očekávaný přínos migrace, definovaný cíl a požadavky na report. Hlavní částí bude detailnější popis implementace návrhu, který bude spočívat z importu dat, úpravy, tvorby reportu, zveřejnění a z popisu užívání reportu. V závěru práce bude vytvořen report v Power BI ze souborů Excelu zhodnocen na základě předem definovaných požadavků.
Klíčová slova: Excel; Power BI; Migrace; Reporting; Data; Report; Vizualizace dat

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 1. 2021
Datum podání práce: 24. 6. 2021
Datum obhajoby: 26. 8. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/75782/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: