Výživa a učební návyky studentů na středních ekonomických školách v ČR

Název práce: Výživa a učební návyky studentů na středních ekonomických školách v ČR
Autor(ka) práce: Jakešová, Eliška
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Vacínová, Tereza
Oponenti práce: Fišerová, Marie
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá zdravou výživou a učebními návyky studentů na středních ekonomických školách v České republice. První teoretická část vymezuje především hlavní pojmy související s výživou a jejími jednotlivými složkami. Druhá část se soustředí na učební styly a činitele ovlivňující proces učení. Praktická část, na základě dotazníkového šetření, zkoumá, jak se stravují čeští středoškoláci, co vnímají pod pojmem zdravá výživa a jakým způsobem dosahují efektivních výsledků učení prostřednictvím svých učebních návyků. Cílem práce je zjistit, zda strava jako celek dokáže ovlivnit produktivitu a motivaci studenta při studiu, a následně doporučit možnosti pro zlepšení.
Klíčová slova: stravovací návyky; zdravá výživa; střední ekonomická ekola; učební návyky; efektivní učení; motivace k učení
Název práce: Nutrition and learning habits of students at secondary economic schools in the Czech Republic
Autor(ka) práce: Jakešová, Eliška
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Vacínová, Tereza
Oponenti práce: Fišerová, Marie
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis deals with healthy nutrition and learning habits of students at the secondary economic schools in the Czech Republic. The first theoretical part defines the key words relating to nutrition and its individual components. The second part is focused on learning styles and factors having impact on learning process. In the practical part, on a questionnaire survey, it is being investigated, how Czech high school students eat, what they know about healthy nutrition and how they achieve effective learning outcomes through their learning habits. The aim of the work is to find out whether the diet as a whole can influence the productivity and motivation of the student while studying and subsequently recommend possibilities for improvement.
Klíčová slova: healthy nutrition; eating habits; learning habits; effective learning

Informace o studiu

Studijní program / obor: Finance a účetnictví/Vzdělávání v ekonomických předmětech
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra didaktiky ekonomických předmětů

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 2. 2021
Datum podání práce: 15. 8. 2021
Datum obhajoby: 9. 9. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/76374/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: