Rovnováha pracovního a osobního života mužů a žen v době pandemie

Název práce: Rovnováha pracovného a osobného života mužov a žien v období pandémie
Autor(ka) práce: Vokorokosová, Theopula
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Honsová, Pavlína
Oponenti práce: Čada, Karel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá skĺbením pracovného a osobného života mužov a žien počas výskytu pandémie Covid-19. Cieľom práce je zistiť, aká je rovnováha pracovného a osobného života mužov a žien v období pandémie. Vedľajším cieľom práce je priblížiť čitateľovi pocity respondentov spájajúce sa s ich životom počas mimoriadneho pandemického obdobia. Pre účely výskumu bola využitá metóda dotazníkového šetrenia. Výsledky poukazujú na to, že medzi mužmi a ženami neexistuje štatistický rozdiel v ich rovnováhe pracovného a osobného života. Práca je ale okrem kvantitatívnych dát obohatená aj o kvalitatívne dáta, na základe ktorých sa dá usúdiť, že pandémia Covid-19 má do veľkej miery vplyv na ľudí a to či už po negatívnej alebo pozitívnej stránke v závislosti od subjektívneho vnímania danej situácie jednotlivcom.
Klíčová slova: Covid-19; work-life balance; gender; stres; pandémia
Název práce: Rovnováha pracovního a osobního života mužů a žen v době pandemie
Autor(ka) práce: Vokorokosová, Theopula
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Honsová, Pavlína
Oponenti práce: Čada, Karel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práce se zabývá skloubením pracovního a osobního života mužů a žen během výskytu pandemie Covid-19. Cílem práce je zjistit, jaká je rovnováha pracovního a osobního života mužů a žen v období pandemie. Vedlejším cílem práce je přiblížit čtenáři pocity respondentů spojující se s jejich životem během mimořádného pandemického období. Pro účely výzkumu byla využita metoda dotazníkového šetření. Výsledky poukazují na to, že mezi muži a ženami neexistuje statistický rozdíl v jejich rovnováze pracovního a osobního života. Práce je ale kromě kvantitativních dat obohacena i o kvalitativní data, na základě kterých se dá usoudit, že pandemie Covid-19 má do značné míry vliv na lidi a to ať už po negativní nebo pozitivní stránce v závislosti na subjektivním vnímání dané situace jednotlivcem.
Klíčová slova: pandemie; work-life balance; stres; Covid-19; gender
Název práce: Work-life balance of men and women during the pandemic period
Autor(ka) práce: Vokorokosová, Theopula
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Honsová, Pavlína
Oponenti práce: Čada, Karel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis deals with the work-life balance of men and women during the Covid-19 pandemic. The aim of the thesis is to find out what is the work-life balance of men and women during the pandemic period. The partial aim of the thesis is to show how respondents react to different situations connected to the extraordinary period of pandemic Covid-19. For the purposes of the research, the method of questionnaire survey was used. The results show that there is no statistical difference in the work-life balance between men and women. However, in addition to quantitative data, the work is also enriched with qualitative data. The findings indicate that pandemic Covid-19 effects people in negative or in positive way depending on subjective perception of various situations by each individual.
Klíčová slova: Covid-19; work-life balance; stress; gender; pandemic

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 10. 2020
Datum podání práce: 24. 8. 2021
Datum obhajoby: 10. 9. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/74696/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: