Návrh dizajnu webu pomocou princípov UX a UI

Název práce: Návrh dizajnu webu pomocou princípov UX a UI
Autor(ka) práce: Novosadová, Nikola
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mareš, Jan
Oponenti práce: Vidim, Jaroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom diplomovej práce je vytvoriť návrh dizajnu webu podľa princípov user experience (UX) a user interface (UI), pre značku háčkovaných plaviek Bikini Sorbet. Celý proces návrhu nového webu prebieha pomocou metódy Design Thinking, ktorá, rovnako ako aj oblasti UX a UI stavia do svojho centra používateľa a jeho potreby. Reakciou na tieto potreby je hlavný výstup práce – vizuálne aj funkčne kompletná podoba webu, za ktorého návrhom stojí vcítenie sa do samotných zástupcov cieľovej skupiny značky. Pri dizajne webu boli kombinované praktiky rešerše zdrojov z tematiky web dizajnu, prieskumu súčasných riešení webov, prototypovania a viackolového používateľského testovania. Výsledkom je návrh webu, ktorý je pre použitie prívetivý, zanechá dobrý dojem z prechádzania a príjemne sprevádza zákazníkov nákupnou cestou.
Klíčová slova: Web dizajn; Design Thinking; UX; UI; Používateľské testovanie
Název práce: Návrh dizajnu webu pomocou princípov UX a UI
Autor(ka) práce: Novosadová, Nikola
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mareš, Jan
Oponenti práce: Vidim, Jaroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem diplomové práce je vytvořit návrh designu webu podle principů user experience (UX) a user interface (UI), pro značku háčkovaných plavek Bikini Sorbet. Celý proces návrhu nového webu probíhá pomocí metody Design Thinking, která, stejně jako oblasti UX a UI staví do svého centra uživatele a jeho potřeby. Reakcí na tyto potřeby je hlavní výstup práce - vizuálně i funkčně kompletní podoba webu, za jehož návrhem stojí vcítění se do samotných zástupců cílové skupiny značky. Při designu webu byly kombinovány praktiky rešerše zdrojů z tématiky web designu, průzkumu současných řešení webů, prototypování a vícekolového uživatelského testování. Výsledkem je návrh webu, který je pro použití přívětivý, zanechá dobrý dojem z přecházení a příjemně provádí zákazníky nákupní cestou.
Klíčová slova: Web dizajn; Design Thinking; UX; UI; Uživatelské testování
Název práce: Web design using UX and UI principles
Autor(ka) práce: Novosadová, Nikola
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Mareš, Jan
Oponenti práce: Vidim, Jaroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The objective of the diploma thesis is to create web design proposal according to the principles of user experience (UX) and user interface (UI) for crochet swimwear brand Bikini Sorbet. The whole process of designing a new website is carried out using Design Thinking method, which, just how the UX and UI field, puts the users and their needs at the centre. The response to these needs is the main output of the thesis – visually and functionally complete website representation, which creation was built on empathy with the representatives of brand´s target group. In web design, the practices of resources research in web design field, research of current web solutions, prototyping and multi-round user testing were combined. The result is user-friendly website design that leaves a good impression while browsing, and easily guides customers on their journey.
Klíčová slova: UX; UI; User testing; Web design; Design Thinking

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 26. 1. 2021
Datum podání práce: 25. 8. 2021
Datum obhajoby: 8. 9. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/77211/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: