Jíst zdravě znamená jíst draze? - experimentální ověření zkresleného zpracování informací na základě intuice
Název práce: | Jíst zdravě znamená jíst draze? - experimentální ověření zkresleného zpracování informací na základě intuice |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kretinin, Artur |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Novák, Michal |
Oponenti práce: | Závodný Pospíšil, Jan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato diplomová práce se zabývá tématem Jíst zdravě znamená jíst draze? - experimentální ověření zkresleného zpracování informací na základě intuice. Cílem této diplomové práce je provést výzkum, který se zabývá primárně vztahy mezi kategorizací zdravé výživy, cenou a označením. Cílem výzkumu je prokázat či vyvrátit existenci vztahu mezi cenou potravin a subjektivním vnímáním jejich prospěchu pro zdraví člověka. Práce je rozdělena do tří častí. Na začátku je provedena literární rešerše, v rámci které jsou vysvětleny jednotlivé pojmy, a je provedena analýza primárních akademických zdrojů za účelem shrnutí současného stavu poznání v této oblasti. Dále následuje metodická část práce, která obsahuje definici výzkumných otázek a design vlastního výzkumu, včetně zvolených výzkumných nástrojů a zvoleného výzkumného vzorku vzhledem k výzkumným otázkám. V praktické části jsou představeny výsledky výzkumného šetření. |
Klíčová slova: | Intuice; Rozhodování spotřebitele; Spotřební chování; Zdravá výživa; Vnímání |
Název práce: | Eating healthy means eating expensive? - experimental verification of distorted information processing based on intuition |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kretinin, Artur |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Novák, Michal |
Oponenti práce: | Závodný Pospíšil, Jan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This thesis is focused on topic Eating healthy means eating dearly? - experimental verification of distorted information processing based on intuition. The aim of this thesis is to conduct research in terms of primary relationships between the categorization of healthy food, prices and labeling. The aim of the research is to prove or refute the existence of a relationship between food prices and the subjective perception of their benefits for human health. The work is divided into three parts. At the beginning, a literary research is performed, in which the individual concepts are explained, and an analysis of primary academic sources is performed in order to summarize current knowledge of the topic. Then follows the methodological part of the work, which contains the definition of research questions and the design of research, including selected research approaches. The practical part presents the results of the research. |
Klíčová slova: | Consumer behaviour; Healthy food; Intuition; Perception; Consumer decision making |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta managementu |
Katedra: | Katedra managementu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 15. 4. 2020 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 12. 2021 |
Datum obhajoby: | 26. 1. 2022 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/73186/podrobnosti |