Komunikace vztahu Venezuela - Rusko (případová studie prezident Maduro)

Název práce: Komunikácia vzťahu Venezuela – Rusko (prípadová štúdia prezident Maduro)
Autor(ka) práce: Brellíková, Miriam
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Dubský, Zbyněk
Oponenti práce: Veselý, Zdeněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca analyzuje komunikáciu venezuelského prezidenta N. Madura voči Ruskej federácií prostredníctvom sociálnej siete Twitter v období od jeho nástupu do prezidentského úradu, teda od roku 2013 až do konca roku 2021. Prípadová štúdia analyzuje meniacu sa intenzitu komunikácie prezidenta Madura voči Rusku, tematické celky, ktoré je možné v tejto komunikácií identifikovať a odraz politicko-ekonomických bilaterálnych vzťahov v témach a spôsobe komunikácie. Analýza komunikácie prebehla prostredníctvom vlastnej štúdie oficiálneho účtu prezidenta Madura na vybranej sociálnej sieti. Hlavným prínosom práce je zistenie zintenzívňujúcej sa komunikácie v čase, ktorá sa ale vyznačuje prevažne tematickou neutrálnosťou a zdvorilosťou. Z toho vyplýva, že v skutočnosti sú najpodstatnejšie témy venezuelsko-ruskej spolupráce prezidentom najmenej komunikované.
Klíčová slova: Venezuela; digitálna diplomacia; Rusko; digitálna komunikácia; sociálne siete
Název práce: Komunikace vztahu Venezuela - Rusko (případová studie prezident Maduro)
Autor(ka) práce: Brellíková, Miriam
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Dubský, Zbyněk
Oponenti práce: Veselý, Zdeněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce analyzuje komunikaci venezuelského prezidenta N. Madura vůči Ruské federaci prostřednictvím sociální sítě Twitter v období od jeho nástupu do prezidentského úřadu, tedy od roku 2013 až do konce roku 2021. Případová studie, obsažená v práci, analyzuje měnící se intenzitu komunikace prezidenta Madura vůči Rusku, tematické celky, které je možné v této komunikaci identifikovat a odraz politicko-ekonomických bilaterálních vztahů v tématech a způsobu komunikace. Analýza komunikace proběhla prostřednictvím vlastní studie oficiálního účtu prezidenta Madura na vybrané sociální síti. Hlavním přínosem práce je zjištění zintenzivňující se komunikace v čase, která se ale vyznačuje převážně tematickou neutrálností a zdvořilostí. Z toho vyplývá, že ve skutečnosti jsou nejpodstatnější témata venezuelsko-ruské spolupráce prezidentem nejméně komunikována.
Klíčová slova: digitální diplomacie; Venezuela; Rusko; digitální komunikace; sociální sítě
Název práce: The communication of Venezuela-Russia relations (President Maduro case study)
Autor(ka) práce: Brellíková, Miriam
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Dubský, Zbyněk
Oponenti práce: Veselý, Zdeněk
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The bachelor thesis analyses the communication of Venezuelan President N. Maduro towards the Russian Federation via Twitter in the period from his accession to the presidency, i.e. from 2013 to the end of 2021. The case study analyses the changing intensity of President Maduro's communication towards Russia and the reflection of political-economic bilateral relations in the topics and methods of communication. The communication was analysed through an own study of President Maduro’s official account on the selected social media site. The conclusion of the thesis states the intensifying communication over time, which is characterized mainly by thematic neutrality and courtesy. It follows that, in fact, the most important topics of Venezuelan-Russian cooperation are the least communicated by the President.
Klíčová slova: Venezuela; digital diplomacy; Russia; digital communication; social media sites

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní studia - diplomacie
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodních studií a diplomacie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 21. 6. 2021
Datum podání práce: 14. 4. 2022
Datum obhajoby: 25. 5. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/77231/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: