Podnikateľský plán: Výstavba bytového domu a predaj bytových jednotiek

Název práce: Podnikateľský plán: Výstavba bytového domu a predaj bytových jednotiek
Autor(ka) práce: Maruniak, Dominik
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Štěpánek, Petr
Oponenti práce: Černý, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Podnikateľský plán je dokument, ktorý sa zvyčajne vypracováva na začiatku akéhokoľvek typu podnikania. Popisuje vnútorné aj vonkajšie okolnosti spojené s podnikateľským zámerom, vysvetľuje ciele autora a jednotlivé kroky, ktoré vedú k ich dosiahnutiu. Slúži na zhodnotenie efektívnosti a realizovateľnosti podnikateľského zámeru a poukazuje na jeho slabé stránky a riziká. Teoretická časť tejto bakalárskej práce sa zameriava na definíciu podnikateľského plánu, uvádza účel, za ktorým je vypracovaný a jeho základnú štruktúru a náležitosti, ktoré by mal obsahovať. Praktická časť práce je rozdelená do 2 častí. Prvá časť sa venuje vypracovaniu podnikateľského zámeru na výstavbu bytového domu a následný predaj bytov. Špecifikom tohto plánu je, že pozemky, na ktorých je plánovaná výstavba sú vo vlastníctve autorovej rodiny. Druhá časť sa zameriava na rozparcelovanie a predaj pozemkov. Cieľom práce je identifikovať lepšiu z uvedených alternatív a na základe toho odporučiť majiteľovi pozemkov výhodnejšiu alternatívu, podľa kritérií stanovených v práci.
Klíčová slova: Podnikateľský plán; Finančný plán; Analýza rizík; Výstavba; Byt
Název práce: Podnikateľský plán: Výstavba bytového domu a predaj bytových jednotiek
Autor(ka) práce: Maruniak, Dominik
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Štěpánek, Petr
Oponenti práce: Černý, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Podnikatelský plán je dokument, který se obvykle vypracovává na začátku jakéhokoli typu podnikání. Popisuje vnitřní i vnější okolnosti spojené s podnikatelským záměrem, vysvětluje cíle autora a jednotlivé kroky, které vedou k jejich dosažení. Slouží ke zhodnocení efektivnosti a realizovatelnosti podnikatelského záměru a poukazuje na jeho slabé stránky a rizika. Teoretická část této bakalářské práce se zaměřuje na definici podnikatelského plánu, uvádí účel, za kterým je vypracován a jeho základní strukturu a náležitosti, které by měl obsahovat. Praktická část práce je rozdělena do 2 částí. První část se věnuje vypracování podnikatelského záměru na výstavbu bytového domu a následný prodej bytů. Specifikem tohoto plánu je, že pozemky, na kterých je plánovaná výstavba, jsou ve vlastnictví autorovy rodiny. Druhá část se zaměřuje na rozparcelování a prodej pozemků. Cílem práce je identifikovat lepší z uvedených alternativ a na základě toho doporučit majiteli pozemků výhodnější alternativu, podle kritérií stanovených v práci.
Klíčová slova: Podnikatelský plán; Finanční plán; Analýza rizik; Výstavba; Byt
Název práce: Business plan: Construction of an apartment building and sale of housing units
Autor(ka) práce: Maruniak, Dominik
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Štěpánek, Petr
Oponenti práce: Černý, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
A business plan is a document that is usually drawn up at the beginning of any type of business. It describes the internal and external circumstances associated with the business plan, explains the goals of the author and the individual steps that lead to their achievement. It serves to evaluate the effectiveness and feasibility of the business plan and points out its weaknesses and risks. The theoretical part of this bachelor thesis focuses on the definition of a business plan, states the purpose for which it is written and its basic structure and requirements that it should contain. The practical part of the work is divided into 2 parts. The first part deals with the designing of a business plan for the construction of an apartment building and the subsequent sale of the apartments. The specificity of this plan is that the land on which the construction is planned is owned by the author's family. The second part focuses on the subdivision and sale of land. The aim of the work is to identify the better of the mentioned alternatives and on that basis to recommend to the landowner a more advantageous alternative, according to the criteria set out in the work.
Klíčová slova: Financial plan; Risk analysis; Construction; Apartment; Business plan

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra podnikového a evropského práva

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 9. 2021
Datum podání práce: 29. 4. 2022
Datum obhajoby: 6. 6. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/77671/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: