Vytvoření metodických vzorů a nástroje pro výběr vhodného metodického postupu řízení projektu

Název práce: Vytvoření metodických vzorů a nástroje pro výběr vhodného metodického postupu řízení projektu
Autor(ka) práce: Wagenknecht, Martin
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Chlapek, Dušan
Oponenti práce: Kučera, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá metodikami řízení projektů ve společnosti XY. Cílem této práce je vytvoření metodických vzorů a nástroje pro výběr vhodného metodického postupu řízení projektu. Nástroj je možné použít na vybrání vhodného metodického vzoru na konkrétní projekt na základě atributů projektu. Slouží jako vodítko pro projektové manažery před začátkem projektu pro zvolení vhodné metodiky. Současně lze nástroj pro výběr využít jako zpětné ohodnocení již vybrané metodiky a identifikaci rizikových faktorů. V této práci jsou popsány čtyři metodické vzory jejichž součástí jsou požadavky na minimální obsazenost rolí, nástrojů a dokumentů a využití praktik. Metodické vzory lze použít také jako ukázka principu fungování do nabídek pro budoucí zákazníky. Nástroj na vybrání metodického vzoru i metodické vzory jsou na konci práce verifikovány projektovými manažery z praxe.
Klíčová slova: Metodika řízení projektů; Scrum; Prince2; Kanban; Prince2 Agile
Název práce: Creating methodological patterns and a tool for selecting the appropriate project management methodology
Autor(ka) práce: Wagenknecht, Martin
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Chlapek, Dušan
Oponenti práce: Kučera, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis deals with project management methodologies in company XY. The aim of this thesis is to create methodological patterns and a tool for selecting the appropriate project management methodology. The tool can be used to select the ideal methodological pattern for a specific project based on the project attributes. It serves as a guide for project managers before starting a project to select an appropriate methodology. At the same time, the selection tool can be used as a retrospective evaluation of the already selected methodology for identification risk factors. In this paper are described four methodology patterns are which include minimal requirements for tools and documents and the use of practices. The methodological patterns can also be used into offers for future customers. Both the methodological patterns and selection tool for methodological patterns are verified at the end of the thesis by project managers from the practice.
Klíčová slova: Project management methodology Prince2, Scrum, Kanban, Prince 2 Agile; Prince2; Scrum; Kanban; Prince2 Agile

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková informatika
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 10. 2021
Datum podání práce: 2. 5. 2022
Datum obhajoby: 9. 6. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/78284/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: