Proces recruitmentu IT pracovníků

Název práce: Proces recruitmentu IT pracovníků
Autor(ka) práce: Zaplatílková, Adéla
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Legnerová, Kateřina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato práce se zaměřuje na proces získávání a výběru pracovníků ve společnosti, která se zaměřuje na recruitment IT specialistů z českého a postsovětského trhu – primárně Ruské federace. Cílem práce je poskytnout společnosti doporučení na její současný náborový proces, provést komparaci náborového procesu pro český a ruský trh práce a zároveň porovnat perspektivu obou zmíněných pracovních trhů. Teoretická část shrnuje aktuální poznatky zkoumaného odvětví a představuje základní pojmy a metody procesu získávání a následného výběru zaměstnanců. V praktické části je představena společnost, její struktura a metody náborového procesu, které jsou následně analyzovány pomocí náborových metrik na konkrétních příkladech. Závěr obsahuje doporučení na zlepšení procesu náboru, se kterým byla společnost seznámena.
Klíčová slova: Recruitment; Výběr zaměstnanců; Získávání zaměstnanců; Analýza pracovního trhu; Náborový proces; Náborové metriky
Název práce: The Recruitment process of IT workers
Autor(ka) práce: Zaplatílková, Adéla
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Legnerová, Kateřina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis focuses on the process of recruiting and selecting employees in a company focusing on the recruitment of IT specialists from the Czech and post-Soviet labor market - primarily the Russian Federation market. The aim of the thesis is to offer suggestions to the selected company through analysis of their recruitment process. The method of achieving that is to compare the recruitment process for both labor markets and at the same time to analyze situation at the labor markets. The theoretical part summarizes the current knowledge of the researched issues and presents the basic concepts and methods of the process of recruitment and selection of employees. The practical part introduces the company, its structure, and methods of the recruitment process, which are then analyzed using recruitment metrics. The conclusion contains recommendations for improving the recruitment process, with which the company was acquainted.
Klíčová slova: Recruitment; Employee selection; Labor market analysis; Hiring process; Recruiting metrics

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 21. 10. 2021
Datum podání práce: 9. 5. 2022
Datum obhajoby: 9. 6. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/78484/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: