Hudební festival – případová studie

Název práce: Hudobný festival- prípadová štúdia Medzinárodný folklórny festival Myjava
Autor(ka) práce: Cilík, Jakub
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Grosman, Jakub
Oponenti práce: Malcová, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalárska práca rozoberá organizáciu kultúrneho podujatia a zameriava sa na jednotlivé časti projektového riadenia a vplyv ich plynulosti na návštevnosť. V teoretickej časti sú zmapované jednotlivé faktory projektového riadenia, dopady hudobných podujatí na miesto konania a priblížená situácia folklórnych podujatí na Slovensku. Praktická časť je vypracovaná formou prípadovej štúdie Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava s bohatou históriou a pevným postavením na špičke amatérskych folklórnych podujatí na Slovensku. Informácie pre praktickú časť budú spracované z osobných rozhovorov s členmi prípravného výboru MFFM, ktorý nám priblížia jednotlivé časti prípravy festivalu. V práci bude na záver zhodnotená príprava MFFM v porovnaní s odbornou literatúrou a navrhnuté možné odporučenia pre zlepšenie plynulosti riadenia a zvýšenia návštevnosti.
Klíčová slova: Festival; Projektové riadenie; Organizácia; Folklór; Procesné riadenie
Název práce: Hudební festival – případová studie
Autor(ka) práce: Cilík, Jakub
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Grosman, Jakub
Oponenti práce: Malcová, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Bakalářská práce pojednává o organizaci kulturní akce a zaměřuje se na jednotlivé části projektového řízení a vliv jejich proměnlivosti na návštěvnost. Teoretická část mapuje různé faktory projektového managementu, dopad hudebních akcí na místo konání a zabývá se situací folklorních akcí na Slovensku. Praktická část je zpracována formou případové studie Mezinárodního folklorního festivalu Myjava s bohatou historií a pevnou pozicí na špičce amatérských folklorních akcí na Slovensku. Informace pro praktickou část budou zpracovány z osobních rozhovorů se členy přípravného výboru MFFM, kteří nás seznámí s jednotlivými částmi přípravy festivalu. V závěru práce bude zhodnocena příprava MFFM ve srovnání s odbornou literaturou a navržena možná doporučení pro zlepšení plynulosti řízení a zvýšení návštěvnosti. Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
Klíčová slova: Procesní řízení; Folklór; Organizace; Festival; Projektové řízení
Název práce: Music festival - Case Study, International Folk Festival Myjava
Autor(ka) práce: Cilík, Jakub
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Grosman, Jakub
Oponenti práce: Malcová, Zuzana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The bachelor thesis analyzes the organization of a cultural event and focuses on individual parts of project management and the impact of their fluidity on attendance. The theoretical part maps the various factors of project management, the impact of music events on the venue and the situation of folk events in Slovakia. The practical part is developed in the form of a case study of the International Folklore Festival Myjava with a rich history and a strong position at the top of amateur folklore events in Slovakia. Information for the practical part will be processed from personal interviews with members of the MFFM preparatory committee, which will introduce us to the individual parts of the festival preparation. Finally, the work will evaluate the preparation of the MFFM in comparison with the literature and suggest possible recommendations for improving the flow of management and increasing traffic.
Klíčová slova: Festival; Project management; Organization; Process-based management; Folk

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 7. 2021
Datum podání práce: 9. 5. 2022
Datum obhajoby: 30. 5. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/77356/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: