Smart City Košice – inovace soustavy veřejného osvětlení jako základ inteligentního města

Název práce: Smart City Košice – inovácia sústavy verejného osvetlenia ako základ inteligentného mesta
Autor(ka) práce: Oršula, Martin
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Bočková, Nina
Oponenti práce: Špaček, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá implementáciou Smart prvkov do sústavy verejného osvetlenia v meste Košice. Hlavným cieľom diplomovej práce je návrh postupu implementácie Smart prvkov do sústavy verejného osvetlenia v Košiciach a očakávaných prínosov po implementovaní Smart prvkov zo stránky ekonomickej, environmentálnej a z pohľadu kvality života občanov s využitím skúseností z vybraných miest. Práca je rozdelená na dve časti, teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti je práca zameraná na vysvetlenie a objasnenie pojmov v oblasti Smart City s priblížením na časť Smart verejného osvetlenia. V úvode praktickej časti práca charakterizuje mesto Košice a aktuálny stav v oblasti verejného osvetlenia, na čo nadväzuje navrhovaný postup implementácie Smart prvkov do sústavy verejného osvetlenia, možnosti využitia získaných dát z pohľadu vedenia mesta a vyhodnotenie dotazníka zameraného na občanov mesta Košice, ktorý približuje ich pohľad na kvalitu života, atraktivitu a bezpečnosť v meste.
Klíčová slova: mesto Košice; Smart City; inovácia Smart prvkov; verejné osvetlenie
Název práce: Smart City Košice – inovace soustavy veřejného osvětlení jako základ inteligentního města
Autor(ka) práce: Oršula, Martin
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Bočková, Nina
Oponenti práce: Špaček, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá implementací Smart prvků do systému veřejného osvětlení ve městě Košice. Hlavním cílem práce je navrhnout postup implementace Smart prvků do systému veřejného osvětlení v Košicích a očekávané přínosy po implementaci Smart prvků z hlediska ekonomického, environmentálního a kvality života občanů, a to s využitím zkušeností vybraných měst. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části se práce zaměřuje na vysvětlení a objasnění pojmů v oblasti Smart City s přiblížením části Smart veřejného osvětlení. V úvodu praktické části práce je charakterizováno město Košice a současný stav v oblasti veřejného osvětlení, následuje návrh postupu implementace Smart prvků do soustavy veřejného osvětlení, možnosti využití získaných dat z pohledu vedení města a vyhodnocení dotazníku zaměřeného na občany města Košice, který přibližuje jejich pohled na kvalitu života, atraktivitu a bezpečnost ve městě.
Klíčová slova: inovace Smart prvků; Smart City; veřejné osvětlení; město Košice
Název práce: Smart City Košice - innovation of the public lighting system as a basis for a Smart City
Autor(ka) práce: Oršula, Martin
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Bočková, Nina
Oponenti práce: Špaček, Miroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with the implementation of smart elements into the public lighting system in the City of Košice. The main objective of the thesis is to propose the procedure of implementation of Smart elements into the public lighting system in Košice and the expected benefits after the implementation of Smart elements in terms of economic, in terms of environment and quality of life of citizens, based on knowledge an experience from the experience of selected cities. The thesis is divided into two parts, a theoretical and a practical part. In the theoretical part, the thesis aims at explaining and clarifying the concepts in the field of Smart City with an approach to the part of smart public lighting. In the beginning of the practical part, the thesis characterizes the City of Košice and the current state in the field of public lighting, followed by the proposed procedure for the implementation of smart elements in the public lighting system, the possibilities of using the data obtained from the perspective of the city management and the evaluation of a questionnaire aimed at the citizens of the city of Košice, which brings closer their view on the quality of life, attractiveness and safety in the city.
Klíčová slova: public lighting; Smart City; innovation of smart elements; city of Košice

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 12. 2021
Datum podání práce: 10. 5. 2022
Datum obhajoby: 30. 5. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/80341/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: