Budoucnost produktů z cvrččí mouky na českém trhu

Název práce: Budoucnost produktů z cvrččí mouky na českém trhu
Autor(ka) práce: Tomáš, Ondřej
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Válek, Lukáš
Oponenti práce: Bočková, Nina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou budoucnosti produktů z cvrččí mouky na českém trhu. Zaměřuje se na vztah českých spotřebitelů k udržitelnosti a jejich názor na alternativní zdroje živin. Cílem práce je nalezení překážek a navrhnutí možných řešení, které by vedly ke zvýšení zájmu o tyto produkty. V rámci tohoto tématu bylo v praktické části provedeno dotazníkové šetření mezi spotřebiteli, kde výzkumný soubor tvořilo 380 respondentů. Ti byli rozděleni do kategorií podle věku a pohlaví. Dále byly provedeny dva rozhovory s odborníky, kteří se tomuto tématu věnují. Z výzkumu vyplývá, že zájem o udržitelnost je mezi českými spotřebiteli poměrně velký, ale povědomí o produktech z cvrččí mouky už tak vysoké není. Za největší překážku jsou považovány stále přetrvávající předsudky ke konzumaci hmyzu a nedostatečná informovanost společnosti. V závěru práce jsou navržena řešení, která by mohla vést k odstranění zmiňovaných překážek a rozšíření zájmu o tuto alternativu.
Klíčová slova: udržitelnost; budoucnost; cvrččí mouka; alternativní zdroje živin
Název práce: The future of cricket flour products on the Czech market
Autor(ka) práce: Tomáš, Ondřej
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Válek, Lukáš
Oponenti práce: Bočková, Nina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the problematics of the future of cricket flour products on the Czech market. It focuses on the attitude of Czech consumers towards sustainability and their opinion on these alternative sources of nutrients. The aim of this thesis is to find obstacles and suggest possible solutions that would lead to an increase in interest in these products. In the practical part of this thesis, a survey among consumers was conducted, where the research sample consisted of 380 participants. These were further categorised by age and gender. Secondly, two interviews were conducted with experts who are already working in this area. The results show that interest in sustainability is quite strong among Czech consumers, but awareness of cricket flour products is not that high. The biggest obstacle is considered to be the still persistent prejudices towards insect consumption and the insufficient awareness among society. At the end of the thesis solutions are suggested that could lead to the elimination of these obstacles and to an increase in interest in these products.
Klíčová slova: alternative nutrient sources; sustainability; future; cricket flour

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 3. 2022
Datum podání práce: 11. 5. 2022
Datum obhajoby: 9. 6. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/80012/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: